Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossanna

Marketing

Bozicna cestitka

(by rossanna)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Oduvijek su za Sarajevo govorili da je multikulturalan grad. Danas dok smo setale okicenim ulicama grada, prosle smo pokraj sarajevske Katedrale, lijepo okicene, otvorenih vrata, koja je pozivala sve one koji zele da udju da to ucine i da se osjecaju kao kod svoje kuce.
Sarajevo veceras docekuje Bozic, dan prije Nove godine slavit ce se Bajram, a onda za koji dan u januaru docekat ce pravoslavni Bozic.
Bez obzira o kojem se prazniku radilo, lijepo cemo se obuci i posjetiti drage ljude, kao sto cemo i njih ugostiti u svom domu…ne zato da ispostujemo neke norme vec zato sto to oduvijek radimo, zato sto je i sama povijest grada isprepletena bas kao i mi sami izmedju sebe i zato sto ne mozemo zivjeti odvojeno. Zato se iskreno radujemo svakom prazniku…jer zelimo da budemo sretni i jer zelimo da nam bude bolje.

Tako ce Rossa i Anna, iako ne slave katolicki Bozic (ali s obzirom na to da su nas ucili da ne razlikujemo ljude prema nacionalnosti i da se prema svakoj vjeroispovijeti odnosimo sa postovanjem) svima vama koji veceras docekujete Bozic od srca uputiti najljepse cestitke.


Post je objavljen 24.12.2006. u 20:21 sati.