Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bringerofevil

Marketing

SYSTEM OF A DOWN- najdrazi bend

Image Hosted by ImageShack.us

System Of A Down, bend u čijem sastavu sviraju četvorica Armenaca, jedinstvena je pojava na glazbenom nebu današnjice. Originalno iskazivanje bunta protiv gorućih problema društva, specijalnost je koju su svijetu prezentirali svojim albumima. Kada su još 1994. godine počeli održavati prve probe pod imenom Soil, nisu niti slutili kako će jednoga dana biti svjetski popularni. Čupavi pjevač Serj, ludi gitarist Daron, ćelavi basist Shavo i hladnokrvni bubnjar John (1997. godine je zamijenio Andy Kachaturiana), gotovo su svake večeri nastupali u jednom od klubova u Los Angelesu. Demo snimke usmjerile su pažnju underground subkulture na grupu, no vrtoglavi uspon ovih rock alternativaca započeo je nakon što ih je uočio ugledni glazbeni producent Rick Rubin, inače poznat po radu sa Red Hot Chili Peppersima, Beastie Boysima i mnogim drugima.

Debitantski album nazvan 'System Of A Down' predvođen singlovima 'Sugar' i 'Spiders', 1998. godine zaradio je platinastu nakladu. Ključni motivi poput primjerice armenskog genocida, socijalne nepravde i besmislenosti rata ostali su do danas temelji glazbenoga i kreativnoga izričaja glavnih tekstopisaca benda, Darona Malakiana i Serja Tankiana. Također stil, sačinjen od elemenata metala, rocka, jazza i armenskog folklora nešto je po ćemu se grupa izdvaja od ostalih. Inače, ime benda nastalo je promjenom naziva jedne od pjesama Malakiana, nazvane ''Victims Of A Down'', gdje ''A'' simbolički predstavlja Ameriku. Nakon tri godine intenzivnog nastupanja širom SAD-a, uslijedio je njihov najuspješniji album, 'Toxicity'. Zanjimljiv je podatak, kako je album zauzeo prvo mjesto na američkoj nacionalnoj top listi upravo onaj tjedan, kada se dogodio teroristički napad na New York, 11. rujna 2001.. Ubrzo, političari su System Of A Down etiketirali kao kontroverznu grupu zbog ćega je i njihov fenomenalni singl 'Chop Suey' maknut sa radijskog programa. Bez obzira na to, album je prodan u pet milijuna primjeraka. Godinu dana kasnije izdaju novi album, 'Steal This Album', na koji su uvrstili neobjavljene pjesme, skladane za 'Toxicity'. U to vrijeme počinje rat u Iraku, te System Of A Down u izradi spota za singl 'Boom!' surađuje sa poznatim redateljem i kritičarom Bushove politike, Michael Moorom.


2005. godina će ostati upisana u mnogim rock enciklopedijama – System Of A Down je izdao dva albuma, 'Mezmerize' (22.5.) i 'Hypnotize' (22.11.), te sa oba osvojio sam vrh najprestižnije, Billboardove top ljestvice. Do tada, to je uspijelo samo legendarnim Beatlesima. Doduše čak pet puta, ali ipak ... 'Mezmerize', najavljen žestokom pjesmom 'B.Y.O.B.' (Bring Your Own Bombs), označio je novo poglavlje u povijesti grupe. Mnogi su fanovi ostali zbunjeni gotovo drastičnom promjenom stila, no ubrzo su shvatili kako je to nužan glazbeno-evolucijski korak u razvoju System Of A Downa. Uslijedila je nagrada za najbolju alternativnu grupu godine od strane MTV-a. U studenome, na tržište su pustili i drugi album, pod nazivom 'Hypnotize'. Članovi benda priznaju kako su ideju dvostrukog albuma ''ukrali'' od Q.Tarantina i njegovog filma ''Kill Bill''. Omot za 'Mezmerize/Hypnotize' izradio je otac gitarista Darona Malakiana, Vartan Malakian, inače poznati armenski slikar. Krajem 2005. godine, singl 'B.Y.O.B.' dobio je nagradu Grammy, u kategoriji najbolje hard-rock izvedbe. Nakon završetka Ozzfesta 2006., bend je najavio višegodišnju stanku, kako bi se članovi grupe mogli posvetiti osobnim projektima.
Filozofiju benda možda će najbolje objasniti sam Tankian – ''Mislim da je sudbina izabrala glazbu za nas četvoricu. I ti ako pratiš svoj put, svoje srce sigurno nećeš pogriješiti.''


Free Image Hosting at www.ImageShack.us


SERJ TANKIAN

Image Hosted by ImageShack.us

Definitivno najbolji vokal sa nevjerojatnim glasovnim sposobnostima koji je ikada hodao ovim planetom Serj Tankian, vokalist je u bendu, piše pjesme, komponira glazbu, svira klavijature, a ponekad i gitaru. Rođen je u Beirutu (Libanon), 21.8.1967., gdje je živio do svoje osme godine, a nakon toga se sa roditeljima i mlađim bratom Sevagom preselio u Los Angeles gdje i danas živi. Unatoč tome što je rođen u Libanonu, podrijetlom je iz Armenije. Serj se bavi i pisanjem poezije te je izdana i njegova knjiga ''Cool Gardens'' koja ima 96 stranica sa slikama. Osim što je stalan član benda, Tankian je pokrenuo i vlastitu diskografsku kuću – ''Serjical Strike'', s ciljem da se tu objavljuje i pušta glazbu njegovih najdražih glazbenika. Prvi projekt sa ''Serjical Strike''-om nazvan je "Serart", a u njemu osim samog Serja sudjeluje i poznati glazbenik, Arto Tuncboyac1yan, također Armenac. ''SerArt'' je mješavina jazza, rocka, hip hopa, dance i eksperimentalne glazbe. Bendovi s kojima Tankian surađuje su Bad Acid Trip, Kittens for Christian, Slow Motion Reign itd. Tankian je vegetarijanac, veliki borac protiv nasilja i nepravde. Nakon terorističkog napada na World Trade Center 11.9.2001., Serj je na službenoj web stranici objavio esej ''Understanding Oil'' koji su mnogi pročitali, iako je maknut sa sajta zbog pritiska korporacije Sony. Serj je zahtjevao pravdu i kaznu teroristima koji su svojim činom potresli čitav svijet. Nedavno se udružio sa Tom Morellom (ex gitaristom Rage Against The Machine, sada svira u Audioslave-u) i osnovali su organizaciju ''Axis Of Justice'', koja potiče mlade da aktivnije sudjeluju u politici.
Serj, kao i ostali članovi benda, puno radi na tome da Turska prizna svoj zločin, genocid koji je počinjen nad Armencima 1915. godine. Inače je veliki šaljivac i voli zadavati muke novinarima, prilikom intervjua, davanjem samo njemu shvatljivih, ludih odgovora. Poznat je i po posebnom držanju mikrofona, a ponekad koristi i drugi mikrofon kako bi dodao extra efekte samoj pjesmi. Visok je 185 cm (najviši u bendu). Nije oženjen, puši i na drogama je, al` njemu to ne smeta. Rekao je da ''na turneje ne ide bez svojeg bonga, cd-ova i tableta''...Po zanimanju je informatičar, ali možemo ga smatrati i izvrsnim (budućim?) političarom. Uvijek je u odijelu, elegantanodjeven.

JOŠ NEKOLIKO PODATAKA:
- Serj vjeruje, da kada spavamo jedemo paukove (???)
- Ima kuću na Novom Zelandu
- Ne voli pričati o svom privatnom životu
- Voli glazbu grupe Korn
- Hobi mu je košarka a kao najveću inspiraciju navodi prirodu
- Vozi SUV
- Prvo je radio kao prodavač cipela a zatim se počeo baviti marketingom


Image Hosted by ImageShack.us



SHAVO ODADJIAN

Image Hosted by ImageShack.us


Roden je 22.04.1974.godine u Yerevanu, Armenia.
U mladim danima Shavo je dane provodio na sk8u slusajuci Punk&Rock i heavy metal glazbu. The Pink Angel, Dead Kennedys, KISS samo su neki od bendova koji su poslje imali velikog utjecaja na njegovo stvaralastvo.
Shavo se preselio u L.A kao djete od par godina.U velikom djelu odgajala ga je baka, poslje cije smrti je kako kaze izgubio vjeru i prestao se moliti svaku vecer kao sto je to prije radio. Pohadao je istu skolu kao i njegovi buduci kolege Daron i Serj iako se u to vrjeme nisu poznavali zbog razlike u godinama...
osim sto je radio u banci, bio je menadjer Tankianovom i malakianovom bandu Soil, nakon sto su se upoznali 1993.godine u studiu u kojem je snimao sa svojim bendom. 1995 Shavo postaje stalni basist benda Soil koji je poslje dobio ime SYSTEM OF A DOWN koje je inspirirano pjesmom Victims Of A Down koju je napisao Daron.
Shavo se nakratko pojavljuje u filmu Zoolander kao jedan od Hanselovih prijatelja. Njegov naj glumac je Christopher Walken i tvrdi da ga fascinira okultizam uglavnom u formi filma.
Shavo je ubiti gitarist i tvrdi da gitaru svira bolje nego bas.
Prije SOAD-a Shavo se pojavljuje u spotu grupe AC/DC iz 1993.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


JOHN DOLMAYAN

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


John je rodjen u Libanonu ali je Armenske nacionalnosti.
Libanonski gradjanski rat zapoceo je i dosao do svog vrhunca za vrjeme Johnovog boravka te je njegova obitelj odlucila pobjeci nakon inritgirajucih dogadjaja.... Jedne noci, dok je jos bio djete, John se probudio i zastrasen zavukao se roditeljima u krevet. Malo poslje toga kroz prozor Johnove sobe doletio je metak i pogodio u krevet na kojem je John do maloprije spavao.
Otac je odlucio da se moraju preseliti... Preselili su se prvo u Toronto a poslje u L.A.
Njegov jedinstven i originalan nacin sviranja utjecao je na novu generaciju bubnjara. Mnogi kriticari njegov stil nazivaju skicofrenicnim. I bas je to privuklo znacajnu kolicinu SOAD fanova.
Stalni " ljuti " izrazi lica i njegov profinjeni nacin odjevanja odaju dojam kao da je pripadnik Ruske mafije...
Serj je za casopis Kerrang izjavio da uvjek pokusava izmamiti osmjeh na Johnovo lice na sto je Jphn odgovorio da je puno truda ulozio da bi odrzao ozbiljan izraz lica da ga to nebi izbacilo iz ritma.
Uz Joeya Jordisona, John je jedan od rjetkih bubnjara na Mainstream Metal sceni koji koristi Blast Beat, Death Metal tehnika bubnjanja koja se moze cuti u pjesmi B.Y.O.B! Uporaba ove tehnike uz druge aspekte Johnovog stila, njegova je glazba mnogo kompleksnija i tehnicki zahtjevnija os vecine ostalih popularnih bubnjara. To sve skupa zavrjedjuje postovanje njemu i cjelom bendu od strane cjele mainstream metal scene.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us


DARON MALAKIAN

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Rođen je 18.7.1975. U Hollywoodu. Ne može se zanemariti činjenica da je Daron zaslužan za većinu uspjeha ove grupe. Napisao je većinu pjesma, pjeva 2.vokal i savršeno svira gitaru. Zanimljivo je da je proglašen 4.najboljim gitaristom u proteklih 5 godina, 8.u proteklih
10 godina, i 58.na svijetu… Uzmite u obzir činjenicu da se kroz povijest izmijenilo na desetke tisuća gitarista i tada možete shvatiti golemi uspjeh Malakiana.

Svira Ibanez Ic 300 gitaru koja je između basa i prave el.gitare. Gitaru je počeo svirati kada je imao 8 godina. Svira je 8 h dnevno (!!!), i nikad nije pohađao tečaj sviranja gitare. Sve je naučio sam. Mrzio je školu-uvijek je bježao i izmišljao razloge da ne ide na nastavu. Nije
išao na maturalnu zabavu, pojavio se samo u godišnjaku.Često je bio sudionik u tučama,prebivao u zatvoru zbog marihuane..... Kad su ga profesori pitali što želi biti, rekao je-glazbenik. Nitko nije shvaćao zašto onda nije izabrao glazbeni umjesto prirode i drugih predmeta. Njegovi roditelji su umjetnici kao i on, i nema brata niti sestru. Vartan
Malakian je oslikao Daronovu gitaru koja je na e-bayu prodana za nevjerojatnu sumu novca. Osim gitare, pjevanja, i pisanja, Daron odlično igra košarku, skuplja svijeće, perzijske sagove, instrumente i lubanje (!!!!). Pjesmu Old School Hollywood je napisao inspiriran košarkom. Zanimljivo je to da je pisao neka djela izvođena na Broadwayu.

Danas živi u Glendale-u i ima, kakio kažu novinari, najljepšu i najluksuzniju kuću u tom dijelu grada, sa prekrasnim pogledom. Daronova kuća je uvijek uredna iako nema niti jednu sluškinju, vrtlara, ništa… Živi sam, zato što se prije 2 godine odselio od roditelja koji su mu cijelog života pružali podršku. Daron sam otvara vrata posjetiteljima, ide u trgovinu, sprema… Novinari su ga opisali kao ljubaznog čovjeka koji im je skuhao čaj i pokazao
im kuću, čitao pima obožavatelja… Zanimljivo je i to što Daron čita SVA pisma koja mu šalju obožavatelji.

Jednom je skočio sa pozornice uzdignute na 2 metra visine i slomio koljeno. On ne voli popularnost i kaže da ga živcira što stalno puštaju njihove pjesme na TV-u. Kaže da svoju glazbu stvara s ljubavlju i da je to Božji dar. Neke pjesme samo on može razumjeti i svaka ima svoje značenje. Darona ne živcira to što obožavatelji često prže njihove CD-e jer to često radi i sam. U studiju provodi 12 sati dnevno.

Njegovi najdraži bendovi su Slayer, Metallica, The Who, Led Zeppelin, Pink Floyd, Beatles,black sabbath… Daron često svira na koncertima pjesme ''Thank you'' by:Led Zeppelin i ''Goodbye Blue Sky'' by Pink Floyd, ali kritičari i publika se slažu u jednom - on to izvodi mnogo bolje… Jednom je rekao da u životu ne bi mogao biti ništa drugo-samo glazbenik.

Daron je tijekom svoje karijere često mijenjao stil, ali uvijek je ostao savršen izvođač. Ostale članove SOAD-a zove ''braćom''. Izjavio je da on ima toliko pjesama u glavi da može u nekoliko dana objaviti 5 samostalnih albuma.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



SOAD JE UZEO PAUZU:

Gitarist SOAD-a, Daron Malakian, izjavio je za MTV.com da ce predvođenje OzzFesta biti zadnje okupljanje benda prije poduze pauze... evo dio intervjua:

"I'll always be a member of System Of A Down," he said. "That will never change. There's no rule that says you have to make records constantly, like clockwork, to continue being who you are. We want to live our lives, [because being in a band] really consumes a big part of your life, and sometimes you just want to stop and slow down. We started being just these guys in a band, and the next thing you know, everyone's asking for autographs. It plays with your head."

We're not breaking up," Malakian insisted. "If that was the case, we wouldn't be doing this Ozzfest, because we're a little nervous" about trying to fill Ozzy Osbourne's shoes. Ozzy will be headlining just 10 of this year's Ozzfest dates, with System topping the bill on Ozzy's off days. "We're going to take a very long break after Ozzfest and do our own things," he added. "We've done System for over 10 years, and I think it's healthy for us to get away from it for a while and come back to it later on. So, this is probably going to be ... well, it's not a farewell tour, but it's going to be a little while before we go out again."



ALBUMI

•System of a Down
•Toxicity

Image Hosted by ImageShack.us

• Steal This Album!

Image Hosted by ImageShack.us

• Mezmerize

Image Hosted by ImageShack.us

• Hypnotize

Image Hosted by ImageShack.us


SINGLOVI:

• 1998: Sugar
• 1999: Spiders
• 2001: Chop Suey!
• 2001: Toxicity
• 2002: Aerials
• 2002: Innervision
• 2003: I-E-A-I-A-I-O
• 2003: Boom!
• 2005: B.Y.O.B.
• 2005: Question!
• 2005: Hypnotize
• 2006: Lonely day


Non-Album-Tracks

•2000: Storaged („Heavy Metal 2000“-Soundtrack / Sugar E.P.)
•2000: Snowblind (Cover od Black Sabbath, izdana na „Nativity in Black, Vol. 2: A Tribute to Black Sabbath“)
•2001: Forever, "Outer Space"
•2001: Virginity, "Virgin Tea"
•2001: The Metro („Dracula 2000“-Soundtrack / „Not another teen movie!“)
•2001: Johnny (Promo, na single-CD od Chop Suey!)
•Temper (raniji demo)
•Blue (raniji demo)
•Honey (raniji demo)
•Starlit Eyes
•Will they die for you? (sa Lil'Kim ,Puffy, Mase ; izdan na South Park albumu)
•Feel good (feat. hed p.e. & Kittie)
•Defy you (Nuguns Remix)
•Patterns (Serj Tankian s bivsim Black Sabbath Gitaristom Tony Iommi
•Nations
•Drugs (Intro na koncertima od European-Tour 2001)
•Goodbye Blue Sky
•Shame (on a Nigga) (skupa sa Wu-Tang Clan)
•Mushroom Cult (skupa s Dog Fashion Disco; objavljen na Anarchists Of Good Taste)
•Friik (neobjavljen)
•Marmalade


VIDEOGRAFIJA

•1998: War?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

•1998: Sugar – Rezija: Nathan Cox

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

•1999: Spiders – Rezija: Charlie Deaux

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

•2001: Chop Suey! – Rezija: Marcos Siega / Shavo Odadjian

•2002: Toxicity – Rezija: Shavo Odadjian

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

•2002: Aerials – Rezija: Shavo Odadjian

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

•2003: Boom – Rezija: Michael Moore
•2005: B.Y.O.B. – Rezija: Jake Nava

Image Hosted by ImageShack.us

•2005: Question! - Rezija: Shavo Odadjian / Howard Greenhalgh



Stranice na kojima mozete procitat neke stvari o albumima:


http://www.monitor.hr/album_tjedna/systemofadown_toxicity.htm (za toxicity)

http://www.monitor.hr/album_tjedna/systemofadown.htm (za steal this album)

http://monitor.hr/album_tjedna/systemofadown_mesmerize.htm (za mezmerize)

http://monitor.hr/album_tjedna/soad_hypnotize.htm (za hypnotize)


NAPOMENA:

NEKE STVARI SU PREUZETE S DRUGIH BLOGOVA, ALI IMAJU NEKE PROMJENE. NADAM SE DA SE VLASNICI NEĆE LJUTITI!

pozdrav svima mah


Post je objavljen 24.12.2006. u 13:14 sati.