Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/critics

Marketing

Film: THE LAST KISS [Posljednji poljubac]



REDATELJ: Tony Goldwyn
GLUME: Zach Braff, Jacind Barrett, Rachel Bilson, Blythe Danner, Eric Christan Olsen
ŽANR: humorna drama
TRAJANJE: approx. 105min.
GODINA: 2006.
STATUS (Hrvatska): 4. siječnja u kinima
FORŠPAN: LINK
IMDb OCJENA: 6,7/10


The world is moving so fast now that we start freaking long before our parents did because we don't ever stop to breathe anymore.


Michael (Zach Braff) je arhitekt koji zalazi u svoje tridesete i ima djevojku s kojom je u vezi tri godine, no nikako da se vjenčaju. Kada Michael sazna da je Jenna (Jacinda Barrett) trudna, počinje preispitivati svoje osjećaje i svoje životne odluke. Kada na vjenčanju svog dugogišnjeg prijatelja upozna mladu studenticu Kim (Rachel Bilson), proradit će mu mašta i htjet će promijeniti monotoniju svoga života…

'The Last Kiss' film je kojeg sam tjednima pokušavao naći na internetu jer sam jednostavno bio oduševljen i samom najavom, a i činjenica da su u film bili uključeni i autori 'Million dollar baby' i ' Crasha', znao sam da ovo nije film za baciti.


Gledajući dugu listu poznatih glumaca koji su se našli u ovom djelu, vjerojatno biste rekli da je ovo komedija za malo starije. Ipak, Zach Braff, poznat po svojoj ulozi u, bez sumnje, remek-djelu 'Stažist', ne glumi samo u komedijama. Film u sebi sadrži humor, ali samo u tragovima. 'The Last kiss' snažna je drama koja govori o osamostaljivanju i problemima oko odrastanja i stvaranja obitelji.

Film u trenucima jest dosadan, a gledatelje koji ne vole ozbiljnije filmove ovovg žanra, film će ostaviti ravnodušnim. No, kako bi upravo ti gledatelji ostali na sjedalu, u film je ubačen Eric Christian Olsen, koji ima jednostavnu ulogu – ševiti, ševiti i ševiti rofl Također u filmu ima velika doza psovki, pogotovo 'the F word' i a-hole smijeh , koje će nekima zasmetati, a nekima film jednostavno učiniti realnijim.


Dakle, kao što sam već spomenuo, glavnu ulogu ima Zach Braff, koji zapravo iznenađuje kako njegov glumački talent ima šire granice, tj. ne bazira se samo na smiješnim scenama 'Stažista'. Malo sam više očekivao od Rachel Bilson, koja je jednostavno tip glumice za teen-dramaqueen serije grinn , u kojoj i glumi ('The O.C.'). Ona je na neki način the bad guy u filmu, jer u Michaelov život unosi razdor.
Svojim glumačkim sposobnostima i dalje zapanjuje Blythe Danner, čime je, osim ulogom Jennine majke u ovom filmu, dokazala i osvojenim Emmyima za 'Huffa', seriju kratkog vijeka, koju su gledatelji HBO-a imali prilike pratiti.

Priča je veoma snažna, veoma realistična i nerijetkima će navući suzu na lice. Govori o nesuglasicama i problemima nakon 3 godine hodanja i 30 godin braka, te je zato ostavila dubok dojam na mene i film me nikako nije razočarao, tj. bio je točno onakav kakvog sam očekivao nakon što sam odgledao najavu.

Ovo definitivno nije film kojeg trebate izabrati za odlazak na spoj. Jer ako ga izaberete, a moći ćete, jer fim 4.1. dolazi u kina, cura s kojom ste otišli malo će se zamisliti i počet će vas ispitivati bog-zna-kakva pitanja o bog-zna-čemu. smijeh Samo nemojte reći da vas nisam upozorio. :) A ako ste slobodni, kad film dođe na DVD, pričekajte jedan kišni vikend, posudite film u videoteci i ubijte dva sata.

OCJENA: 7,1/10

Post je objavljen 24.12.2006. u 03:11 sati.