Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegy

Marketing

Želim vam ...

Image Hosted by ImageShack.us Božićno-novogodišnji blagdani dani su kad su se nekad puno više nego danas pisala čestitke. One prave, ne ove mail ili sms-verzije. I tada mi je, baš kao i danas, bilo teško sastavljati sadržaj. Ne zato što svim ljudima kojima sam poželjela nešto (ili sam pomagala mami da poželi u naše, obiteljsko ime) nisam željela ljubav, sreću, mir, zdravlje i sve drugo što sam željela i sebi, već zato što bi sve to bile varijante prebacivanja riječi s jednog kraja rečenice na drugi pri čemu bi izgledalo da je sve to samo formalnost.

I sada je tako, bez obzira na način izražavanja. Obilje čestitki sa sličnim željama koje na prvi pogled djeluju nemaštovito i isfurano. No ono po čemu se jedna od druge razlikuju je iskrenost i namjera kojom su pisane, a koju mi koji takve čestitke primamo možemo prepoznati i osjetiti. Zato, nadam se da ćete iz mojih par sljedećih redaka osjetiti ono što bih željela da osjetite za Božić koji je pred nama.

Prvo, želim vam zdravlje, jer kad njega nema teško je misliti na nešto drugo. Kad ga ima, onda često i zaboravimo koliki je to dar i kolike su mogućnosti tada pred nama. Dobro, ako budete malo šmrcavi, ne kukajte previše, proći će za koji dan. Image Hosted by ImageShack.us

Želim vam ljubavi u tolikoj mjeri da samo što ne puknete od koncentracije koja je u vama. Mislim tu na ljubav prema djeci, supružniku, mami, tati, braći, sestrama, bakama, djedovima, prijateljima, rođacima i svim drugim osobama iz vašeg života koje vam puno znače. Isto tako, ne bi bilo loše kad bi svu tu silu ljubavi podijelili i sa onima koji nisu vaši najbliži, ali isto tako trebaju vas i vašu ljubav. A znate i sami da nekad i malo može biti tako puno.

Želim vam i mir. Mir, onaj kojeg pred 15-ak godina nismo imali, sada hvala Bogu imamo. No mislim tu i na onaj mir koji nam pomaže da čak i kada se jedni s drugima malo porječkamo ili kada se upustimo u žestoke rasprave shvatimo da je riječ o različitostima koje su zapravo ljepota dana od Boga, usko vezana za toleranciju i sposobnost uvažavanja drugačijih mišljenja.

Želim vam puno puno obiteljskog druženja. Pričanja, igranja, pjevanja (čak i ako nema sluha Image Hosted by ImageShack.us), smijanja … svega onoga što se možda kroz ostale dane i ne stigne u tolikoj mjeri. Božić je obiteljski blagdan kojem suština nije u kupovanju poklona, nego u darivanju prije svega sebe samoga.

I na kraju, svima onima koji se osjećaju vjernicima – ne zaboravite i na Isusa Krista koji nam dolazi, jer to je Njegov dan. Dan kojim nam poručuje da ne zaboravimo na ljubav, nadu, optimizam, svijetlo, dobrotu.

Sretan i blagoslovljen Božić vama i svima vašima. Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 23.12.2006. u 12:20 sati.