Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Molim vas, molite za nju!

Jedna moja draga prijateljica u vrlo je nezgodnoj situaciji pred Božić. Neočekivano je ostala trudna s dečkom, s kojim je jako kratko u vezi. Na sto je muka, očajna, izgubljena, jadna, zbunjena...prvo je odlučila roditi dijete i da joj to bude najsretniji Božić, pa pomišlja na pobačaj, pa da rodi pa na pobačaj...sva je izvan sebe. Treba vaše molitve, kao žedna zemlja vodu.


PRVA OPCIJA

Ovo su izjave žena iz Njemačke, koje su učinile pobačaj i potražile pomoć u savjetovalištu za žene RAHEL u Frankfurtu (to je iz knjige: Mirjam, zašto plačeš, izdavač UPT, 2004.)

-Tko li zna istinu? Sve se to taji! Nas žene smatraju osobito glupima!

-Kako sam sretna što se i druge žene osjećaju kao ja. Mislila sam da sam jedina, jer nitko o tome ne govori

- Sama se sebi činim kao robot i mehanički obavljam svoj posao. Ne mogu se više radovati ili smijati, ali ni plakati. Sve mi je svejedno.

-Svi su mi savjetovali:Daj ga ukloniti! Samo su moje najbolje prijateljice rekle:Zadrži ga! One su naime sve pobacile! A danas često kažu:Možda smo ga ipak trebale zadržati!

- Od pobačaja se osjećam kao zavezana lancima! Proživljam stanja teških strahova. Sve me steže, kao da će me ugušiti. Liječnici ne mogu ništa otkriti, a sve je tako strašno!

- Skoro sam iskrvarila, Moja duša još i danas krvari!

- Tada nisam imala drugog izbora, barem sam tako mislila. No, možda bi već nekako išlo. Ne bih to još jednom učinila.

- Smatrala sam situaciju bezizlaznom. Tamo na stolu uope nisam osjetila olakšanje. Najradije bi bila pobjegla, ali moje tijelo bilo je ukočeno. S užasom sam gledala prema kanti za otpadke. Tamo su ležali dijelovi moga djeteta, koje je željelo živjeti, a nije smjelo mojom krivnjom.Po prvi put sam shvatila da se nije radilo samo o mojim problemima koje sam smatrala bezizlaznima, već o drugom ljudskom životu.

-Poslije toga više nisam mogla podnijeti ni miris svoga partnera i otada mi se gade svi muškarci i bilo kakav spolni odnos

-Znojenje, izmjenično crvenilo i bljedoća te drhtanje ruku postali su tako jakima da sma morala napustiti svoj posao u nabavi robe

-Svi su govorili:Daj to ukloniti! Nitko nije rekao da je to moje dijete i da ću izgubiti svoju dušu, svoju radost, svoj mir i svoje zdravlje

-Kad bi to žene prije znale, bili bi mnogi liječnici bez posla

-Duševna bol poslije pobačaja uništila mi je život

-Nekoliko sati nakon zahvata počele su jake boli. Osim toga, dobivala sam napadaje grčevitog plača. Vrištala sam i dozivala svoje dijete i osjećala se neizrecivo samom! To je potrajalo dugo vrijeme. Liječnik je rekao: " Ta to je bila vaša slobodna volja.Trebali ste prije promisliti. Uvijek može biti komplikacija". Ali to mi nitko prije nije rekao!

-Danju i noću samo mislim na to, jadikovanjem toliko živciram svog partnera, da me već više puta istukao. Ja bi čak željela platiti za ono što sam učinila. Kad bi me bar netko saslušao!


DRUGA OPCIJA


No samo jedan osmijeh pun ljubavi upućen nam od naših malih, jedan zagrljaj... poništi za čas sve ono teško, sve neprospavane noći, sve strahove i boli.

Hihotanje ispod pokrivača svake večeri.Više ljubavi nego vam srce može izdržati. Puse poput leptirića i zagrljaji. Beskrajna čuđenja djece kada vide mrave, oblake, more i tople kolače. Ruka, koju možete držati, često zaprljana marmeladom.
Partner za puhanje balona, izrađivanje papirnatih zmajeva, gradnju pješčanih kula i za skakutanje niz stepenice. Netko s kime se možete smijati do suza i kraj koga nikada ne morate odrasti. Možete dubiti bundeve, igrati se skrivača, hvatati krijesnice i ne prestati vjerovati u Djeda Mraza. Dobivate ispriku da možete čitati Zgode mede Vinija zvanog Pooh, gledati nedjeljne crtiće ili ići u kino na premijeru najnovijeg animiranog filma. Dobivate prilike da zakvačite magnetom na frižider: crteže srca, duga, cvijeća, kuća, čestitke za rođendan i za Majčin dan.
Postajete heroj, jer ste skinuli frizbi s krova garaže, što ste popravili gumu na biciklu, izvadili trn iz prsta ili što trenirate dječju nogometnu ekipu, koja nikad ne pobjeđuje, ali ipak za nagradu dobiva sladoled.
Dobivate prva mjesta u promatranju prvih koraka, prve riječi, prve vožnje na biciklu i prvog spoja. U očima djeteta ste besmrtni. Dodatna grana se dodaje vašem obiteljskom stablu života, a ako imate sreće i imate ćete i unučad, kad ostarite.
Dobivate znanja iz područja psihologije, pedagogije, komunikacije, medicine koja vam nijedan fakultet neće moći dati na taj način.
U očima djeteta, u rangu ste s Bogom, imate moć potjerati čudovišta ispod kreveta, izliječiti slomljeno srce, otjerati strah i dati ljubav bez rezerve.
I na svoj način, djeca će vam ljubav vratiti.

MOLIM VAS MOLITE ZA NJU I NJENO DIJETE

Post je objavljen 22.12.2006. u 22:24 sati.