Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkva

Marketing

HODITI S BOGOM...

Marija je hodila s Bogom, i zato je mogla donijeti Boga Elizabeti i svima nama. Hoditi s Bogom znači dopustiti mu da on hodi sa mnom, da me prati na mome životnom putu. To znači povjeriti mu svoj život, znajući da će on njime upravljati bolje od mene. To znači savjetovati se s njime u odlukama i izborima, dopuštati mu da mi pokaže put i vodi me. To znači tražiti njegovo svjetlo i vodstvo, njegovu snagu u malim i velikim stvarima.
Božja volja nije neka tajna zapisana u zvijezdama koju moram unaprijed otkriti, odgonetnuti. Marija nije unaprijed znala sve što će biti ni kako. Ona je svoj život jednostavno povjerila Bogu i pomalo je, hodeći s njime i čineći djela ljubavi kao što je i pohod Elizabeti, upoznavala njegovu volju u sve dubljem zajedništvu s njime. Upravo na to i mene Bog poziva.
Bog kojega iščekujem ovoga Došašća zove se još i Emanuel, što znači "s nama Bog". To je Bog koji želi da hodim s njime, jer on želi hoditi sa mnom. On želi da vršim njegovu volju, jer je njegova volja put kojim s njime hodim do vječne sreće. Na tome putu želi da budem pravedan i milosrdan, kao što je pravedan i milosrdan on, koji me na to poziva i koji će mi u tome pomoći.
Zato sada želim reći Gospodinu: "Evo dolazim vršiti volju tvoju!". Želim mu to reći na početku svakoga svoga dana do kraja života, s vjerom da će mi on pomoći da to i ispunim.


Post je objavljen 22.12.2006. u 08:28 sati.