Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edenicruz

Marketing

Doslo je i do praznika

Okicena kucaNakon sto godina tisine, svi ste se vec ustreptali sto se dogadja samnom, nije li mozda moje literarno nadahnuce usahnulo. Jes vraga, rekli bi nasi stari, radio sam ko crnac, rekli bi oni na americkom Jugu. Otkad sam se vratio iz San Francisca, poceo je pakao na faksu. Trebalo je pozavrsavati sve zadace, ispravljati zadace, drzati konzultacije... i sada je sve to gotovo, IHAAAAA!!!!



Okicena kucaOvdje na UCSB imamo praznike kao da smo u srednjoj skoli u Hrvatskoj. Lijepo kvartal zavrsi, a mi isti vikend na odmor, u trajanju od tri tjedna. Veselje potpuno. Tako sam ja, dobrotom svog tetka Ratka i tete Marije, dobio avionsku kartu za dz i doletio u Virginiju "for a couple weeks of R&R" (TM by Duke Nukem). Sada se nalazim u Forestu (Google Maps: http://tinyurl.com/ymaawp ), kraj Lynchburga i uzivam u domacoj kuhinji svoje tete. Treba malo i zime osjetiti, sto je jako tesko napraviti u Santa Barbari.



Okicena kucaNije bilo previse novosti u zadnjih par tjedana. Odabrao sam mentora, radit cu s prof. Mezicem iducih 5 godina. On se bavi dinamickim sustavima, sto je tehnicki naziv za ono sto pop kultura zove teorijom kaosa. Kao sto znate, ja cu imati doktorat u Mechanical Engineeringu (strojarstvu), a ovo uopce ne izgleda kao strojarstvo (ljudi ne smrde po motornom ulju, nemaju brcine zute od duhana i masnu majicu). Teorija dinamickih sustava je nesto izmedju matematike i svega ostalog - grana nauke koja se bavi analizom matematickih modela koji opisuju sve. Od fizikalnih sustava, do socioloskih i ekoloskih modela. Za sada imam zadatak raditi na necem previse teoretskom da bih to ovdje napisao (ne zelim daviti siru populaciju koja se jezi na spominjanje rijeci "sustav" ;) ). Nadam se da sam dobro odabrao, prof. Mezic se cini jako ambiciozan i zahtjevan, a u isto vrijeme jako pametan tako da mislim da cu se kod njega naraditi, ali i jako puno nauciti.



Sad stvarno vise ne znam sto bih pisao. Idem sad malo ne radit nista za promjenu :)



Post je objavljen 21.12.2006. u 19:58 sati.