Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paor

Marketing

Kumice šokirane novim cijenama najamnine


Šok i nevjericu među prodavačima na tržnici Dolac izazvalo je poskupljenje koje će od Nove godine u prosjeku iznositi 15 posto za zakup, mjesečne rezervacije i dnevne naknade za klupice.

Gradsko poglavarstvo jučer je novogodišnjim paketom poskupljenja najviše ugrozilo egzistenciju kumica koje na klupicama nude domaće proizvode.
Poskupljenje je nož u srce proizvođačima zdrave domaće hrane. Ovim poskupljenjem ide se na ruku velikim trgovačkim centrima koji jeftinom robom od tko zna kud truju građane. Poslije ovoga poskupljenja teško ćemo izdržati sljedeću godinu i Dolac bi se mogao ugasiti.

Ako Bandić ovako nastavi, uskoro ćemo se naći u istom vlaku, on za svoje Mamiće, a mi u rodna dalmatinska sela, očajna je kumica Neda Nejašnić iz Podstrane pokraj Splita. Podršku joj u isti glas daju i svi ostali prodavači na najvećoj gradskoj tržnici, a najglasnija je Prigorka sa susjednog štanda koja najavljuje drugu seljačku bunu.

Političari i bogatuni danas se ponašaju gore nego Franjo Tahi kada su svi seljaci bili kmetovi. Nismo mi toliki bedaki kakvima nas moćnici doživljavaju, žesti se Prigorka Slavica Miholić.

Trgovci na Dolcu obećavaju kako neće dizati cijene svoje robe jer bi tako još više kupaca usmjerili u jeftine supermarkete.

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 21.12.2006. u 18:14 sati.