Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Mesićev lobi slama se na Petraču


Ponovljena presuda Hrvoju Petraču za otmicu Zagorčeva sina pokazala je prve ozbiljnije lomove u jednom dijelu lobija Stjepana Mesića. Novinarka Jasna Babić koja je mnogo godina važila za istrenu medijsku glasnogovornicu kako predsjednika Stjepana Mesića, tako i Hrvoja Petrača, okomila se u današnjem tekstu u Slobodnoj Dalmaciji na Petrača, usput proglasivši izdavača Nacionala Ivu Pukanića tajkunovim medijskim zastupnikom. Za očekivati je da će joj Pukanić uzvratiti kako je ona, a ne on, napisala knjigu Zagrebačka mafija u pohvalu Hrvoju Petraču.

S Babićkom se, u njenom tekstu, protiv Nacionala izjasnio i Čedo Prodanović, donedavni odvjetnik Ive Pukanića, aktualni odvjetnik predsjednika Stjepana Mesića i generala Rahima Ademija.

Moguće je na tri načina tumačiti ovu situaciju:

a) Svi akteri nastupaju po zajedničkom dogovoru. Predsjednik Mesić je i dalje uz Petrača ali šuti, a Babić i Pukanić fingiraju sukob.
b) Predsjednik je na strani Pukanića i Petrača.
c) Predsjednik se odmiče od Petrača preko Jasne Babić i Čede Prodanovića.

Za sad je sasvim izvjesno da se u izuzetno delikatnoj situaciji našao Anto Nobilo, odvjetnik s kojim su se ne tako davno predsjednik Mesić, savjetnik mu Željko Bagić i Ivo Pukanić posvađali oko zasluga za smanjenje kazne Blaškiću što je rezultiralo Nacionalovim tekstovima potkrijepljenim dokumentima iz UPRH-a o Nobilovom dilanju Mesićevog haaškog svjedočenja Markici Rebiću, tračanju Tuđmanu svog klijenta Doboroslava Parage da je homoseksualac...

Hrvoje Petrač je Rajku Mlinariću kazao nakon svršetka procesa da poruči Nobilu nek ubuduće od Milana Bandića traži veći honorar nego što mu on daje jer se Bandiću pojavio na raspravi, a Petraču nije.

Tako nešto je čuo i Ivica Đikić pa piše u Feralu:

I na ovome sasvim sigurno neće stati: sad će odvjetnik Nobilo posvuda trubiti o političkoj pozadini Turudićeve presude i prisjećat će se anonimnih glasova koji su mu još davno kazivali da će Petrač proći baš ovako kako je prošao, a sve će to činiti kako bi ublažio bijes svog klijenta koji je navodno jako nezadovoljan Nobilovim uslugama...


Priupitao je Sergej Abramov u Novom listu Nobila je li točno da je znao kakav će biti ishod procesa pa se zato nije pojavio na izricanju presude Petraču:

- Mogu reći da sam se počeo diviti političarima za koje sam zaključio da su vidoviti. Iz više visokopolitičkih izvora dobio sam informacije da će presuda biti osuđujuća i to daleko prije odluke. Blago Hrvatskoj s takvim vidovitim političarima, kazao je Nobilo.


Braneći se napadajući neimenovane druge Nobilo ide na ruku tezi iznesenoj na 45 lines kako je moguće da je on odigrao ulogu trojanskog konja.

Ivica Đikić je u ofenzivi skretanja pogleda s veze Mesić-Petrač, pa o koncu suđenja, koje je i on aktivno komentirao Mesić-Perkovićevim pričama o tajnim računima, izvještava šturo u Picaškandalu.


Post je objavljen 21.12.2006. u 14:16 sati.