Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pricapricisad

Marketing

Slovenski ministri uče strane jezike putem hipnoze

Jeste vidjeli već ovo:

Image Hosted by ImageShack.us

za one koji baš nisu na "ti" sa slovenskim, evo prijevoda:

Lažljivac si Charlie Brown.
Neću se utopiti ako ga izvučeš iz mene !

E sada ono interesantnije za sve vas.One koji volite Slovence,pa i one koji ih mrzite,pa.......



LJUBLJANA - Kako bi se što bolje pripremili za vrijeme kad će Slovenija predsjedavati Europskom unijom, ministri u vladi premijera Janeza Janše uče strane jezike ili svoje znanje dodatno usavršavaju po posebnoj i skupoj metodi "Superlearning" koja uključuje i seanse hipnoze, tvrdi u svom najnovijem broju ljubljanski tjednik "Mladina".

Image Hosted by ImageShack.us

List, koji sadašnjoj vladi nije naklonjen, tvrdi da su to otkrili zahvaljujući anonimnom izvoru, koji navodi da je takav tečaj nedavno pohađao bivši ministar za rad i socijalnu politiku Janez Drobnič kojega je parlament smijenio s ministarske funkcije.

"Mladina" sumnja da je takvu informaciju o Drobniču dostavio netko blizak vladajućim krugovima kako bi ocrnio ministra koji se zamjerio ljevici predlažući ukidanje prava na abortus, a premijeru Janezu Janši odbijanjem da podnese dobrovoljnu ostavku.

Image Hosted by ImageShack.us

Drobnič je na račun vlade i budućeg predsjedavanja Europskom unijom, tvrdi list, pohađao skupi tečaj engleskog jezika kojim se učenik dovodi u tzv. alfa stanje potpune opuštenosti i lagode, kad nestaje stres, a cerebralna aktivnost postaje slična onoj u snu. Audio-gradivo za učenje dobiva preko slušalica, zavaljen u udobnu fotelju, a naučeno ostaje u memoriji učenika mnogo dublje i duže nego kod klasičnih metoda učenja.

Image Hosted by ImageShack.us

Više ljubljanskih škola stranih jezika nudi slične tečajeve pod različitim nazivima, a jamče da 40 sati takvog tečaja sasvim uspješno zamjenjuje 120 ili čak 150 sati znanja do kojeg se dolazi klasičnim metodama. (Hina)


Post je objavljen 21.12.2006. u 13:00 sati.