Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Neven Jurica znao za skandal i nikome ništa

Jučerašnji dan pokazao je da ima istine u informaciji o umiješanosti Nevena Jurice u narko skandal koji ovih dana potresa MVPEI, a o čemu sam pisao u ponedjeljak. Današnji Jutarnji list donosi i službenu informaciju o tome da je Neven Jurica znao za aferu i da nije ništa poduzeo, već je u maniri iskusnog političara svu odgovornost svalio je na niže rangiranog jer je eto Jurica bio u Zagrebu pa nije mogao izvijestiti ministarstvo.

ZAGREB - I hrvatski veleposlanik u Washingtonu Neven Jurica znao je od početka za aferu s drogom vezanu uz konzulat u Los Angelesu. Doznajemo da je Jurica to potvrdio i povjerenstvu Ministarstva vanjskih poslova, a koje istraživalo okolnosti slučaja Bernarda Barišića, supruga djelatnice konzulata koji je u siječnju 2005. uhićen pri kupnje droge.

Nakon što je dobilo sve iskaze, povjerenstvo je zaključilo da su propuste učinili tadašnja konzulica u Los Angelesu Sanja Bujas-Juraga i tadašnji državni tajnik MVP-a Gordan Bakota, koji je sada veleposlanik u Turskoj, dok se veleposlaniku Jurici ne pripisuje nikakav propust.


Stvarno, tko bi još normalan išao sad u tu gradsku gužvu da bi se došlo u MVPEI, a nema smisla trošiti novce poreznih obveznika na poziv u roamingu, jer Jurica koristi američku GSM mrežu, pa neka to onda fino odrade niže rangirani u Americi, koji su i onako na mjestu događaja.

Post je objavljen 21.12.2006. u 09:51 sati.