Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aparatczyk

Marketing

Mit je srušen

Večerašnje polufinalno izdanje Kviskoteke ponudilo je prava natjecateljska uzbuđenja, a pokunjeno se odvukla i jedna legenda. Mit o Mirku Miočiću je srušen. Mirko je ispao iz daljnjeg natjecanja, potučen od Roberta Lojpura i po meni ipak neočekivane pobjednice, neke Mile Perković, ružnjikave streber- djevojke sa briljantnim znanjem i vrhunskim refleksima. Mirko je u zadnji čas pokušao stići Lojpura i izbaciti ga s drugog mjesta koje vodi u malo finale. Mila Perković je uzela zadnje pitanje i tako spasila Lojpurovu kožu. Mirko odlazi pobijeđen. Poražen od mnogo mlađe natjecateljice, koja se izgleda afirmira kao nova zvijezda kviza, poražen i od druge legende kvizova koja večeras isto nije baš pokazala vrhunsku formu. Ako pobjednici idu na megdan Pauletiću, biti će to zaista show.
A legendarni špediter iz Rtine nedaleko Paškog mosta (kroz koju sam jednom prošao nakon pijane noći u Zrču)? Izgleda da je njegovo vrijeme pomalo prošlo. Ovaj kultni joker-zovi Milijunaša i pobjednik Izazova izgleda je pomalo prespor za ovaj natjecateljski nivo. Njegovo znanje se nije smanjilo, ali on je jednostavno prespor u reakcijama. Čovjeku koji je napravio image kviz prvaka i viteza uzaludnog znanja, možda je došlo vrijeme da se povuče, i prepusti mjesto mlađima. Ako je onaj njegov poraz u Milijunašu bio loš dan, sad slučajnosti više nema. Mirko je odigrao slabo i takav mu je rezultat Vrijeme je za povlačenje.

Inače svi komentiraju pa mogu i ja. Pobjednik Big bradra je neki tip imenom Zoran. Zanimljivo je to, iako nisam gledao Big bradr, ipak toliko silno bombardiranje informacijama te prisili da zapamtiš neke njuške. Bila je neka crnkinja sa Kube sa sumnjivim dokumentima, i tip kojeg su zvali Homo Tomo, za kojeg sam se nadao da bi kao pripadnik seksualne manjine ipak mogao pobijediti. Pobjedio je tip za kojeg nisam ni znao da se natječe, i mislim da ga ne bi prepoznao. U meuvremenu podržavam inicijativu Slavena Letice da se RTL-u oduzme koncesija zbog zaglupljivanja naroda, od glupih reality showova do rezanja filmova. Ipak, šteta ljudi koji rade na RTL-u. A mi ostali ga i dalje nećemo gledati (mislim, mi koji ga i do sada nismo gledali) i tako sačuvati koju moždanu vijugu više.


Post je objavljen 21.12.2006. u 00:34 sati.