Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Pozadina dodjele nagrade za političara godine u režiji Media servisa

Autorica bloga aktualije.blog.hr osvrnula se na činjenicu da je Ivo Sanader dobio nagradu od novinara Media servisa za političara godine.

Dakle, 200 novinara je tajnim glasanjem odlučilo da je političar godine dr. Ivo. Dr. Ivo je tom prilikom rekao: "Pravo na informaciju je u samim temeljima demokracije".

I ja da bih riječ rekla. Slažem se apsolutno. Isto tako, nesumnjivo je da je dr. Ivo politički obilježio ovu godinu. I u tom smislu, ovom se novinarskom izboru ne može ništa prigovoriti.

Ono što mene muči jest sljedeće pitanje: Kako to da je nagradu dobio jedini hrvatski premijer koji niti jedan jedini puta nije stao pred novinare i odgovorio na (novinarska) pitanja o problemima koji muče hrvatsku javnost. Nikad, nikad, nikad nije odgovarao na pitanja novinara! (Sjetih se sad pressica Račana i bivših premijera koje su, ako me sjećanje ne vara, išle u nekom redovitom mjesečnom ritmu uz live prijenos na TV-u.)


Čini se da autorici bloga, ali vjerojatno i mnogima nije previše poznato je da je Media servis u vlasništvu Juraja Hrvačića, poznatijem kao medijskim magnataom koji pod svojim okriljem drži radio stanice kao što su Obiteljski i Narodni radio, ali i mnoge lokalne radio stanice u kojima djeluje izravno ili neizravno.

Juraj Hrvačić svoje medijsko carstvo počeo je graditi devedesetih godina. Iako je tada bilo praktički nemoguće dobiti nacionalnu radio koncesiju, Hrvačiću je to pošlo za rukom zahvaljujući dobrim vezama među vladajućim strukturama. Jedini uvjet koji je tada trebalo ispuniti je da se te radio stanice neće ozbiljno baviti političkim temama. Rečeno, učinjeno. Ni na jednom mediju koji je u vlasništvu Hrvačića nikad nećete čuti ni jednu kritiku na račun vladajućih struktura.

Vjerujem da vam je sada jasnije zašto su „novinari“ Media servisa „izabrali“ Ivu Sanadera za političara godine.

Post je objavljen 19.12.2006. u 13:37 sati.