Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

HDZ-ZNA SE!

...Kao i sve partije,HDZ je pred izbore obecala potpunu slobodu govora i stampe u demokratskoj Hrvatskoj.Kad je dosla na vlast,i to sa sigurnom vecinom,stranka se nije pokazala sklonom da ispostuje obecanje.Bilo je sve vise dokaza da vlast zeli da vlada Hrvatskom onako kako su to cinili njeni komunisticki prethodnici:kao partijskom drzavom,s tom razlikom sto je sada politikom upravljao predsednik.U sredstva kontrole i disciplinovanja medija spadaju:
-Zamena medijskih poslenika vernim hadezeovcima,ukljuciv i one na televiziji,radiji,u Hini(novoj drzavnoj informativnoj agenciji)i VJESNIKU,najvaznijem nacionalnom dnevnom listu.
-Ustanovljavanje takvog okvira definisanja vlasnistva i nadgledanja privatizacije koja omogucava vlasti da usmeri kompanije u javnom vlasnistvu(pa i medijske)bilo u drzavno vlasnistvo,bilo u ruke izabranih preduzetnika.DE FACTO rezultat jeste da su mediji vlasnistvo drzave ili funkcionera HDZ.
-Ponistavanje privatizacije po saveznom zakonu kad su njeni rezultati bili neprihvatljivi za vlast i ponavljanje procesa privatizacije u okvirima koje vlast kontrolise.
-Ocuvanje potpunog monopola nad frekvencijama nedonosenjem davno obecanih propisa koji bi dozvolili privatne elektronske medije.
-Selektivno gusenje postojecih privatnih elektronskih medija,zavisno od politickog profila.
-Koriscenje presirokih zakonskih odredbi koje se odnose na medije da bi se ogranicila sloboda govora i mediji zastrasili.
-Izdavanje predsednickih dekreta kojima se ogranicava sloboda medija u vanrednim okolnostima,koje predsednik odredjuje po svom nahodjenju.
-Koriscenje medija pod kontrolom vlasti za napade,klevetanje i demoralisanje novinara i medija van kontrole vlasti.
-Podsticanje ili tolerisanje paravojnih sredstava za zastrasivanje novinara i zadobijanje kontrole nad medijima.
(Mark Thompson-"PROIZVODNJA RATA")

Post je objavljen 19.12.2006. u 13:02 sati.