Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkilovac

Marketing

IZVJEŠĆE POVJERENIKA ZA NATJECANJE 4. HNL

O jesenskom djelu natjecanja 2006. godine.

Prvenstvo u Četvrtoj HNL-i započelo je dana 28/29.08.2004. sa 1. kolom a završilo 28/29.11.2006. sa 15. kolom.

ODIGRAVANJE UTAKMICA

Sve utakmice (120) odigrane su i registrirane odredbom članka 68. Pravilniku o nogometnim natjecanjima HNS-a i Propozcijama ČETVRTE HNL-e.

Postignuto je 372 zgoditaka, što daje prosjek od 3,1 gola po utakmici.

ŽALBE

Tijekom prvenstva nije uložena niti jedna žalba na odigrane utakmice.

DELEGATI

Edukacija delegata izvršena je zajedno sa delegatima TREĆE HNL-e HNS-a, što se pokazalo dobrim a da se usklade određene stvari kako bi se radilo što manje grešaka. Još uvijek najviše se griješi u opisu isključenja igrača, te dojava rezultata nakon odigrane utakmice, ali i greškama kakve se ne bi smjele događati delegatima na višim listama liga HNS-a, konkretno da delegat igrača koji je isključen zbog druge opomene, u zapisnik upiše u rubriku opomenutih i u rubriku isključenih?

Testiranje delegata koje je izvršeno, pokazalo je porazne rezultate. Delegati premalo ili nikako ne prate izmjene i dopune Pravila nogometne igre, ne obnavljaju znanje iz dostupnih im brošura.

Formiranjem OSAM ČETVRTIH LIGA, umjesto PET koliko ih je u prijedlogu bilo, (DVIJE umjesto JEDNE u Središtu Zagreb) dovelo je do slabije kvalitete u svim segmentima, od klubova do sudaca i završilo na delegatima.

ORGANIZACIJA UTAKMICA

Dobar dio klubova organizira utakmicu u skladu Pravilnika i Propozicija o nogometnim natjecanjima. Kod večine klubova osjete se i vide manjkavosti a iste se odnose na redateljsku službu, pobiraće lopti, nosila, kola hitne pomoći. Pojedini klubovi snimanje utakmica nisu shvatili ozbiljno. Naime tijekom prvenstva upozorio sam klubove i delegate da prije utakmice upozore domaćina da su dužni obavijestiti snimatelja da tijekom snimanja obavezo mora biti uključeno i vrijeme koje oznaćava trajanje utakmice. Prilikom pregleda pojedinih video zapisa toga nema i kada se traži neki sporni dio teško ga je bez označenog vremena naći. Snimatelji utakmica i nemaju baš velikog iskustva ili su nonšalantni prilikom snimanja. Namjeste kameru na jednu udaljenost i tu je drže čitavu utakmicu iako neki detalji tijekom utakmice iziskuju približavanje kadra ali to nije primijećeno niti na jednoj snimci.

U nekoliko navrata dogodilo se da na utakmicu nije na vrijeme došao službeni ili dežurni liječnik. Znamo da nam članak 6. Propozicija govori da se utakmica neće odigrati ukoliko na utakmici nema službenog liječnika.

Preporučam klubovima koji nemaju licenciranog liječnika KLUBA, da to učine u pauzi kako se ne bi dogodilo da se utakmica iz tog razloga ne odigra.

Zahvaljujem se na suradnji svima sa kojima surađujem a sve za bolje sutra. Hvala.










Post je objavljen 15.12.2006. u 12:35 sati.