Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mallaustarkama

Marketing

...all I want for christmas...is you.........

dakle....već je prošlo 2dana od mog posta..al pošto ja mrzin kad neko ima isti post godinu dana,ja san ga lipo napisala kad ga se meni da...hehe....jučer je bia tako bolestan dan:božo se dera na Sovu(profa iz hr),tako daje čak zalupia vratima,dera se po hodnicima,iša u ravnatelja......otiša sa sata.......zato jer mu je zaključila asa jer mu je prosjek 1.9...pa ipak-čin ti je jedan cijelih-to ti je odma as......palo ih je još dosta-trumbić,bilić,buble,vrlić....ajme danas iman nastup..grr...U SVIH 8GODINA PLESA NIKAD NISAN IMALA TREMU(AL STVARNO)A DANAS SAN TAKO ŽIVČANA......DA NEZNAN KOJI MI JE.....haha.....jedva čekan petak-lipo ćemo sve proslavit kraj polugodišta!!a šta se tiče moje eme-EMA,MORAŠ DOĆ U ROGU.....pa ćemo se lipo napričat...
....hm.....ako vas zanima naslov posta......nije važno....e da-pomirila san se s anteon!a karla se nešto napuvala i neznan koji joj je!?al me boli,zašto bi ja uvik morala nekomu prva prič!?a i usto...ja san njoj lipo na blogu napisala u čemu je problem?a ona samo na anteinon da ja seren!!? ona mi je prije bila superrr..sve san joj govorila...a sada-je skroz drugačija prema meni......a ja bi tila da opet bude ka i prije....a ne da budemo obe dvi dvolične...pa jel tako?!
vidin da se pavički i martini svidija post o linkin parku...pa...ewo van SAD OPET NEŠTO O GRUPAMA KOJE SLUŠAN;
green day!!!
Povijest benda
.............
Kada su imali 10 godina (1982.) duo se upoznao u kantini srednje škole John Sweet u Crockettu, Kalifornija.

Billie Joeu je bilo 14 godina kada je napisao svoju prvu pjesmu "Why do you whan him", pjesmu o svojoj majci i očuhu.

1987. Billie Joe i Mike upoznali su bubnjara Johna Kiffmeyera (bolje poznatog kao Al Sobrante) i formirali bend "Sweet children".

Prvu gažu su imali u Rod's Hickory Pit u Vallejou, Kalifornija.

Ubrzo su već imali 17 godina i bili maturanti. Mike je maturirao, no Billie Joe je ispao dan prije svog 18-og rođendana.

Njihov službeni debi album je izišao 1990. u kojem su bile sve do tada izdane pjesme (1,000 hours-prva pjesma, Sweet children i Slappy) pod nazivom "1039/Smoothed out slappy hours". Album je izdala lokalne izdavačka kuća Lookout!Records.

Nedugo poslije, John Kiffmeyer je odlučio ostaviti bend i otići na faks pa su Billie Joe i Mike unovačili Franka Edwina Wrighta III., bolje poznatog kao Tre Coola. Tre Cool je debitirao na drugom albumu Green Day "Kerpunk!".

Prije nego su potpisali ugovor sa velikom izdavačkom kućom već su odradili pet nacionalnih turneja. Potpisali su ugovor sa Reprise Recordsom u travnju 1993. i zatim snimili album "Dookie" koji im je donio svjetsku slavu.

Na svojim sljedećim albumima "Insomniac" i "Nimrod" ostali su vjerni punk zvuku i stavu, te tako dokazali da nisu samo još jedan trendovski bend.

Nakon uspjeha singla "Good riddance (Time of your life)" Green Day je uzeo dvogodišnji odmor.

2000. Green Day se ponovno pojavio na sceni sa svojim albumom "Warning". Nažalost, album nije bio najbolje prihvaćen od strane publike i fanova. Najveći hit je bio "Minority".

Kroz sljedeće četiri godine odradili su nekoliko turneja i izdali nekoliko kompilacijskih albuma - "International Superhits" i "Shenanigans", ali nije bilo novog materijala. Baš zato su fanovi bili (ugodno) iznenađeni kada je u rujnu 2004. izašao "American Idiot". Sa albuma je izvađeno mnogo hit singlova kao: naslovna pjesma "American idiot", "Boulevard of broken dreams", "Holiday", tužna balada "Wake me up when september ends", "Jesus of suburbia" i "St.Jimmy".

Green Day danas
Danas je Green Day jedna od najpopularnijih punk/rock grupa na cijelom svijetu sa milijunima obožavatelja i prodanih CD-a. Trenutno su najavili novi CD koji će zbog mnogo materijala možda biti dvostruki.
............................................
GUNS N ROSES
Povijest sastava
Guns N' Roses je kalifornijski hard rock bend kojeg su u Los Angelesu u lipnju 1985. godine osnovali pjevač William Axl Rose, gitaristi Tracii Guns i Izzy Stradlin, basist Ole Beich (kojega je zamijenio Duff McKagan) i bubnjar Rob Gardner. Ime benda je nastalo spajanjem dva sastava iz kojih su originalni članovi došli: Hollywood Rose i L.A. Guns.

Počeci ranih '80-ih
Priča počinje početkom '80-ih, kada su školski kolege Axl Rose i Izzy Stradlin iz svoga rodnog grada Lafayettea (Indiana), doselili u velegrad Los Angeles. Godine 1983. Axl i Stradlin su osnovali bend "Rose" koji je kasnije preimenovan u "Hollywood Rose", a ostali članovi su bili: gitarist Chris Weber, basist Andre Roxx i bubnjar Johnny Kreis. Godinu dana kasnije razilaze se i Axl pristupa "L.A. Gunsima", a Stradlin bendu "London", da bi se ponovno 1985. godine ujedinili pod imenom "Guns N' Roses"

Guns i Gardner su napustili bend iste godine, a njih su zamijenili poznanici McKagana: Saul Hudson - Slash (lead gitara) i Steven Adler (bubnjevi), koji je prije svirao u Road Crew. S tom postavom počinju osvajati publiku i iste godine izdan je i album u vlastitoj limitiranoj (10.000 primjeraka) produkciji "Live ?!*@Like A Suicide" na kojem su bile i dvije obrade drugih bendova i dvije autorske pjesme. Nekoliko godina nakon izdavanja ovog albuma, otkriveno je da su Gn'R snimili sve četiri pjesme u studiju, ali su dodali zvuk publike kako bi se stvorila atmosfera uživo.

Kasne '80-e
Godine 1986. poznata izdavačka kuća Geffen Records ponudila je sastavu ugovor (istovremeno je otvorena i suradnja s nezavisnom produkcijskom kućom Uzi-Suicide). Krajem srpnja 1987. godine izlazi Apetite For Destruction, koji u početku nije bio dobro prihvaćen i s coverom koji je izgledao kao scena silovanja. Nakon toga cover je promijenjen, a izvorni je postao raritet i vrijedan kod sakupljača. No ni nakon toga prodaja nije zabilježila osjetan porast, sve do objavljivanja video spota "Sweet Child O'Mine" na MTV-u. U kolovozu 1988. g. album je dospio na br. 1 US ljestvicu albuma s prodanih 20 milijuna primjeraka. Tako su pjesme s tog albuma "Welcome to the Jungle", "Paradise City" i "Sweet Child O´Mine" bile top ten singlova na Billboard charts (listi). Do danas je Appetite For Destruction najbolje prodavan debitantski album svih vremena.

Nakon velike turneje po Sjedinjenim Američkim Državama , u jesen 1988. g. uslijedio je poziv na Monsters of Rock festival u Europi na kojem su nastupali s ostalim poznatim grupama kao što su Iron Maiden , KISS i Judas Priest.

Pozornost medija je počelo privlačiti i ponašanje članova benda pod utjecajem droge i alkohola (McKagan, Slash i Adler), a tijekom Monsters of Rock koncerta u Velikoj Britaniji poginula su dva obožavatelja za vrijeme skakanja i naguravanja, međutim Gunsi nisu znali za taj tragičan događaj do kraja koncerta. Svejedno je sastav za vrijeme Appetite for Destruction turneje zaradio naslov "najopasnijeg benda na svijetu".

Pjesma "Welcome to the Jungle" izašla je na soundtracku za film The Dead Pool, petom filmu o inspektoru Harryu Callahanu poznatijem kao prljavi Harry (Dirty Harry).

Iste godine objavljen je G'N'R Lies album, zapravo EP, s četiri pjesme iz '86. g. i četiri pjesme iz ´88. g. odsvirane s akustičnim gitarama ("Patience", "Used To Love Her", "You´re Crazy", "One In A Million". Izvorni naziv albuma je trebao biti Lies! The Sex, The Drugs, The Violence, The Shocking Truth, što nije odgovaralo izdavačkoj kući. Pjesma "One in a Million" izazvala je žestoke kritike zbog svog rasističkog sadržaja, a Slash je na koncertima odbijao svirati tu pjesmu jer se i sam osjećao pogođen s obzirom da je dijete Afroamerikanke i židova. Sve to ipak nije poremetilo uspjeh sastava i bili su jedini bend 80-ih godina s istovremeno dva albuma na Top 5.

U kolovozu 1989. g. u zračnoj luci Phoenix, Arizona, Izzy Stradlin je uhićen radi kršenja javnog reda, a Steve Adler ima problema s prekomjernim uživanjem droge, koji je na koncu 1990. g. zbog toga i izbačen iz benda. Njega je zamijenio Matt Sorum, bivši bubnjar grupe The Cult i još se pridružio Dizzy Reed na klavijaturama. To je bilo teško razdoblje u kojem su nekako prebrodili razne krize i održali četiri koncerta u Los Angelesu kao predgrupa legendarnim The Rolling Stonesima.

Vrhunac karijere (1991.-1993.)
Razdoblje najvećih uspjeha započinje 23. siječnja 1991. g. nastupom na Rock in Rio-Festivalu u Rio de Janeiru (Brazil) pred više od 260.000 posjetitelja. Nakon toga je počela u svibnju velika svjetska turneja koja je trajala punih 28 mjeseci.

Gunse su i dalje pratili razni incidenti pa tako i poznati St. Louis Incident, koji se dogodio 2. srpnja u St. Louisu (Missouri), Axl je skočio s pozornice na obožavatelja koji je imao nož ili videokameru (podaci se ne poklapaju), međutim svjedoci su potvrđivali da Axl nikada nije dohvatio tog obožavatelja. No nakon toga Axl se vratio na pozornicu, optužio osiguranje za propuste i prekinuo koncert. Video snimku toga događaja možete vidjeti ovdje. Prekid koncerta je izazvao pravu buru negodovanja, a neredi su završili s povrijeđenima. Posljedica svega je bila da je sastav ostao bez kompletne opreme, a Axl je morao odgovarati pred sudom radi uzrokovanja teških nereda. Ovaj slučaj je samo potvrdio loš glas grupe kao skandalozne i nepouzdane, a i mediji su se okrenuli protiv njih.

Napokon, nakon dugih najava i tijekom turneje 17. rujna 1991. izlaze Use Your Illusion I i Use Your Illusion II albumi. Ova dva albuma nose nešto mekši zvuk i neke od najuspješnijih rock balada '90-ih godina. Pjesme, odnosno videospotovi "Don´t Cry", "November Rain" [1] i "Estranged" čine neku vrstu trilogije, koji na kraju nisu napravljeni po prvobitnoj zamisli zbog otezanja i pomicanja rokova (a i prekida Axla Rosea sa Stephanie Seymour). Na kraju videospota "November Rain" piše da se temelji na priči "Without You" objavljenoj u knjizi "The Language Of Fear" pisca horora Dela Jamesa, inače dobrog prijatelja Axla Rosea (priču možete pročitati ovdje). Ta tri videospota spadaju i među najskuplje ikada napravljene, a odskaču i svojim trajanjem.

Neposredno prije izlaska albuma Izzy Stradlin napušta bend (navodno zbog njegovog mišljenja da Gn'R trebaju nastaviti svirati uživo samo po klubovima, a ne ići na velike turneje i čiste komercijalizacije), a zamjenjuje ga gitarist Gilby Clarke.

Pjesma "You Could Be Mine" je napravljena za filmski hit iz 1991. godine Terminator 2: Sudnji dan s Arnoldom Schwarzeneggerom u glavnoj ulozi i u videospotu se izmjenjuje nastup Gunsa sa scenama i brojnim efektima iz filma.

Godine 1992. Gn'R nastupaju i na Freddie Mercury Tribute Concert izvodeći "Paradise City" i "Knockin' on Heaven's Door", Axl i Queen izvode "We Will Rock You" i neponovljiva "Bohemian Rhapsody" u duetu Axla i Eltona Johna. Iste godine na MTV Video Music Award Elton John je pratio Gunse na glasoviru u pjesmi "November Rain".

U kolovozu 1992. za vrijeme mini turneje s heavy metal bendom Metallica na Montreal´s Olympic Stadiumu, frontmen Metallice James Hetfield pretrpio je opekline prišavši preblizu pirotehnici. Metallica je otkazala svoj dio nastupa, Gn'R su trebali odraditi svoj dio, ali su izveli svega nekoliko pjesama, Axl se izvlačio na probleme s glasom i naravno opet su nastali neredi. Na koncertu u Tokyou snimljeni su materijali za DVD na kojima su, među ostalim, izvrsne solo dionice Soruma i Slashova solo izvedba teme iz filma The Godfather .

Povijesna turneja je završila u Buenos Airesu (Argentina), 17. srpnja 1993. nakon gotovo tri godine i više od 200 nastupa. Posljednji nastup u Buenos Airesu je bio i posljednji zajednički nastup najuspješnije postave Guns N' Rosesa. Detaljni pregled turneje možete pogledati ovdje.

Zalazak
Godine 1993. izlazi The Spaghetti Incident?, kao svojevrsna posveta punk bendovima, kritike i nisu bile tako loše, ali je to ipak bilo daleko od vrhunca posljednih albuma. Turneja je otkazana i u grupi vlada stvaralačko zatišje, ali se učestalo spominje Roseov egoizam i komunikacija među glazbenicima postaje sve lošija. Giby Clarke napušta bend 1994., a iste godine snimljena je obrada pjesme "Simpathy for the Devil" za film "Interview with the Vampire" s Tomom Cruiseom i Bradom Pittom u glavnim ulogama.

Sastav se sve više rasipa, Slash redovito svira s ostalim glazbenicima (s Michaelom Jacksonom, Lennyjem Kravitzom), da bi na kraju osnovao sasvim novi bend Slash's Snakepit. Danas pod imenom Velvet Revolver nastupaju Slash, Duff McKagan i Matt Sorum.
..............................................................

LINKIN PARK LYRICS

"In The End"

(It starts with)
One thing / I don’t know why
It doesn’t even matter how hard you try
Keep that in mind / I designed this rhyme
To explain in due time
All I know
time is a valuable thing
Watch it fly by as the pendulum swings
Watch it count down to the end of the day
The clock ticks life away
It’s so unreal
Didn’t look out below
Watch the time go right out the window
Trying to hold on / but didn’t even know
Wasted it all just to
Watch you go
I kept everything inside and even though I tried / it all fell apart
What it meant to me / will eventually / be a memory / of a time when I tried so hard
And got so far
But in the end
It doesn't even matter
I had to fall
To lose it all
But in the end
It doesn't even matter
One thing / I don’t know why
It doesn’t even matter how hard you try
Keep that in mind / I designed this rhyme
To remind myself how
I tried so hard
In spite of the way you were mocking me
Acting like I was part of your property
Remembering all the times you fought with me
I’m surprised it got so (far)
Things aren’t the way they were before
You wouldn’t even recognize me anymore
Not that you knew me back then
But it all comes back to me
In the end
You kept everything inside and even though I tried / it all fell apart
What it meant to me / will eventually / be a memory / of a time when I tried so hard
And got so far
But in the end
It doesn’t even matter
I had to fall
To lose it all
But in the end
It doesn’t even matter
I've put my trust in you
Pushed as far as I can go
For all this
There’s only one thing you should know
I've put my trust in you
Pushed as far as I can go
For all this
There’s only one thing you should know
I tried so hard
And got so far
But in the end
It doesn’t even matter
I had to fall
To lose it all
But in the end
It doesn’t even matter
........................................
ETO,TO BI BILO TO............MORATE PRIZNAT DA SAN SE POTRUDILA....prema tome..zaslužujen komentare.....pozz;deby,kiki,karli,neni,ani,dunji,peky,bubi,kati,mrduljaški,pavički,martini,neviji,
bruni,antei,ini,sari,andri,emi.........!!!


Post je objavljen 19.12.2006. u 09:40 sati.