Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malival

Marketing

Epizoda 3: Prošao je prvi tjedan!!!

Juuuhuuu dragi ljudi!!

Nisam vam stigo pisati neko vrijeme jer sam bijo u gužvi, ma znate kak je. Svašta vam se meni događalo ovih dana, mislim ništa posebno ali meni sve jako novo i ponekad malo neobično. Svaki dan vam je meni skoro pa isti. Puno papam (čak i 12 puta u jednom danu), mamina klopica mi je sve bolja i bolja. Kad ne papam onda u glavnom pavam, ili se izležavam sa mamicom i taticom, gledam okolo i tak. Pavam cijelu cjelcatu noć, i jako sam dobal. Malo plakim, mislim ono, kad baš moram, najčešće kad tražim malo pažnje ili kad se prenajedem pa me buba buša.

Mamica i tatica su supel prema meni. Supel oni sve to kuže kaj mi tleba, kad sam gladan, kad sam se pokakio ili kad me treba samo malo nositi okolo. Smješni su vam njih dvoje! Pogotovo kad me plesvlače, to vam izgleda koda sam u bolnici na opelaciji. Ja legnem, onda dođu njih dva, imaju ono smješno na ustima kroz kaj neznam kak papaju, pa me klenu odmotavati. Ja vučem nogice, gulam rukicama, onak da ih malo zezam. Najviše uživam kad sam skroz goli. Joj kak to volim!! Onda me počnu oblačiti pa ja počnem cviliti i plakiti jer, znate, ne volim biti obučen!

U petak nam je došla jedna dlaga teta. Zove se Nena. Ona vam je, joj, zaolavijo sam kak se to kaže… a, da, patlonažna sestra. Ona je supel!!! Jako je smirena, draga i nježna prema meni, ne ko one tete u bolnici. Ona vam je meni odrezala noktiće!! Konačno se neko sjetio. Sad se više e grebem, a i lice mi je skoro skroz zaraslo. Pa me je kupala, mislim onako, malo brisala. Napravila mi je flizulu!
Onda su navečer došli baka, deda, dvije tete i ujo iz Zadla. Joj to am je bila gužva!!nut Jedva sam živu glavu izvuko!nut Počeli me navlačiti, rastezati, puno pričati, ma znate. Pa je nastala graja. Ujo bi igrao nekakve iglice na onom stroju kaj buči, teti Matei je dosadno, pa bi malo ljevo pa malo desno. Baka i deda stalno nešto pličaju a ja ih ništa ne razumijem. Pa e gladan ovaj, pa je gladan onaj, pa svi nešto svajetuju, svi pametuju. E onda je meni plekipilo pa sam počeo plakiti, izmorilo me to, znate, pa sam ogladnijo.

U subotu sam se dlužijo sa mamicom i taticom. Joj kak su smješni! Oni vam meni nešto stalno pličaju, o svemu isvačemu, a meni dosadno i dosadno, pa smiju, ja im se beljim i tako. E onda mi je moj ručak malo klivo sjeo, pa taman kad je došla dluga baka ja sam počeo neutješno plakiti. A šta ću, kad me bubala buša. I sad pazite smješnog taticu. On vam mene uzejo i stavio na rame i malo me tapšao da se podligne (zbljuvkim) i nosio me po stanu i mislijo da će me smiliti tako da mi pliča o kuhinjskim elementima!!! Sad znam sve! Di je ono s čim oni papaju, za kaj služi onaj stroj, zabolavijo sam kak se zove, sa nečim okruglim na sebi, pa ona velika bijela grdosija koja kad se otvori je zima, sve znam.
Na večer su došli opet ovi iz Zadla. Ajme meni! Ali su brzo otišli, a baka je ostala da pomogne mamici.

U nedjelju, ha, opet isto. Plobudim se pa papam, pa kakim, pa me plesvuku, pa pavam, pa tako u klug. Mamica se nešto zabrinula oko toga kolko ja trebam klopati, pa vam je ona onda, pazite sad, zvala neku Rodu na neki telefon! Pa kak molim vas možeš zvat rodu??!! Kaj ona ima onaj telefon kaj možeš svugdje nosit, kaj ne leti ona??!!
Ona vam je mene opet počela boliti buša, i to taman kad je došo dlugi deda. Ajoj, da ste tek njega vidli!! On vam se sav izbezumijo, zablinuo, skolo je i on počeo plakiti samnom, koda će me to smiriti! Pa je reko da zovemo nešto hitno, hm, hitnu, ma ne znam… lud Ali opet me je prošlo sve do navčer kad me opet počelo malo bubati. Onda je tatica morao trčati u neku dežulnu, nešto na A, apotlku, ne znam, da mi kupi neki čaj. I kad se vlatijo ja sam već plesto plakiti. Haha, kak sam ga zeznuo!!

Jučer je bilo supel, opet je bila teta Nena, pasam se kupao opet. Došla je baka i stalno nešto lupala, splemala. Joj, nemrem ni pavati!! Popdne je došo tatica i opet me zaljubljeno gledao, navlačio, a ja sam mu se beljijo, pa sam naplavijo neku glimasu, a on mislijo da mu se smijem!! Pa kaj on ne zna da ja to još neznam!! Ma smješan je. Došla je večer, i onda je krenuo smješni program!! Tatica i mamica koda su se natjecali ko je nespletniji! Rvo mamica prolije čašu mljeka po klevetu na kojem je tata jučer promjenio posteljinu, onda me presvuku pa tatica ugazi u moju pelenu! smijeh E, onda vam je meni OTPAO PUPAK!!!Konačno! A mamica se sva uspaničarila. Da, šta ćemo sad, jel to uredu… Pa počela proljevat okolo, sve joj pada, ja plakim, ona plaki, tatica opet trči u apoteku po nekakav seloltjp, kaj ja znam da mi zaljepe gazu pleko pupe moga maloga. Pokušo tatica prvo nešto vezati, pa lijepiti, a meni sve to ispadalo… Joj šmješno! I na kraju ja se smirijo, napapao se i zaspao.

Eto, tak vam je to u našoj maloj smješnoj obitelji. Puno smjeha, šale, nespletnosti, svi me voliju, i tak…

Joj opet sam gladan. Idem papati opet, onda pavati. Pusa velika svima kiss , fala kaj me tolko volite, i ja vas volim… MAAAAAAMMAAAAAA, KLOPAAAAAA!!!! njami

Vaš mali Val

P.S. Tehnička obavijest, dakle, svekoliko građanstvo, Val ima i svoju e-mail adresu: malival@net.hr, na nju šaljite sve želje, pozdrave, čestitke za blagdane naslovljene na Vala, dakle obraćajte se njemu a ne tati i mami. Imajte na umu da će on to sve pročitati, kad nauči čitati, po mojoj procjeni kroz mjesec do dva…. smijehthumbupsmijeh Vaš Big Father


Post je objavljen 19.12.2006. u 09:15 sati.