Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/irida

Marketing

UTORAK: TAROT

19.12.2006.g.

Kralj štapova

Temperamentan muškarac, nemirne naravi, pomalo neortodoksan, avanture, zabave, novotarije, inovacije itd. obično oženjen. Druga krajnost je dogmatičnost,krutost i strogost. U svakom slučaju sklon pretjerivanju.

Kralj štapova – tajni muškarac, magnetične privlačnosti, prijateljski nastrojen, osoba iz javnog života, nerealan, ali utjecajan

Sjećam se!


Dragi moji, predbožićno je vrijeme, znam da svi imate posla preko glave, a ipak svi želite i pripremiti ponešto od slasnih Božićnih delicija. Prilažem nekoliko recepata za kolače bez pečenja:

RECEPTI ZA BRZU PRIPREMU BEZ PEČENJA

Bijela salama
Sastojci
• 25 dag maslaca
• 40 dag štaub šećera
• 3 svježa jaja
• 1 limun
• 25 dag naribanih keksa
• 1 oblatna
Priprema
Oblatnu stavite na mokru krpu da se navlaži. Mikserom izradite maslac, šećer i jaja pa sve zakiselite limunom. Masi dodajte kekse. Namažite na oblatnu i smotajte u svitak. Čuvajte na hladnom. Režite oštrim nožem na tanke ploške.

Bajadere
Sastojci
• 25 dag šećera
• 8 žlica vode
• 25 dag margarina
• 35 dag mljevenih keksa
• 15 dag mljevenih oraha
• 5 dag čokolade za glazuru
• žlica kakaoa
• 2 žlice ruma
• 1 oblatna
Priprema
Šećer kuhajte s vodom, odmaknite s vatre, dodajte margarin i miješajte dok se ne otopi. Umiješajte rum, kekse i orahe. Polovicu smjese namažite na oblatnu. U drugu polovicu umiješajte kakao pa namažite preko prve. Prelijte glazurom od čokolade.

Bakine kuglice od oraha
Sastojci
• 36 dag sitnog šećera
• 24 dag mljevenih oraha
• 10 dag naribane čokolade za kuhanje
• 2 bjelanjka-snijeg
• 2-3 žlice ruma
• kristal šećer
Priprema
Sve sastojke izmiješati i oblikovati kuglice. Uvaljati u kristal šećer.

Čokoladna salama
Sastojci
• 4 žutanjka
• 14 dag šećera
• 7 dag maslaca ili margarina
• vanilin šećer ili šipka vanilije
• 5 dag čokolade za kuhanje
• 14 dag oraha
• mljeveni šećer za foliju
Priprema
Orahe nasjeckajte, nemojte ih mljeti! Čokoladu natrgajte. Na pari tucite šećer, maslac, vaniliju i žutanjke. Kad se smjesa počne zgušnjavati, dodajte čokoladu. Kad se čokolada otopi, umiješajte orahe. Ako ste kuhali šipku vanilije, sada je izvadite. Smjesu istresite na foliju obilato posutu mljevenim šećerom. Oblikujte salamu, zamotajte u foliju i dobro rashladite. Narežite na kriške poput salame.

Kokos prutići
Sastojci
• 1 dcl vode
• 30 dag šećera
• 12 dag margarina
• 25 dag suhih keksa
• 10 dag kokosa
• rum
• čokoladna glazura
Priprema
Šećer zakuhajte u vodi. Maknite s vatre, dodajte margarin i miješajte. Kad se otopi umiješajte ribane kekse i kokos. Smjesu stavite u uljem namazani kalup. Pričekajte da se ohladi pa prelijte čokoladnom glazurom i izrežite.

Kolač od jabuka
Sastojci
• 1 kg jabuka
• 1 vrećica pudinga od vanilije
• 10 dag šećera
• 30 dag piškota ili keksa koji su pri ruci
• po želji tučeno slatko vrhnje i
• čokoladne mrvice
Priprema
Ogulite jabuke i narežite ih na kriške. Skuhajte kompot od 5 dl vode, jabuka i šećera. Izvadite jabuke iz kompota i dobro ih ocijedite, a na preostaloj tekućini skuhajte puding. Pazite, za puding upotrijebite samo 4 dl tekućine da ne bi bio prerijedak, ostatak iskoristite za namakanje keksa!
Kad se puding malo ohladi, slažite kolač: red keksa, red jabuka, red pudinga. Na vrhu neka budu keksi. Po želji ukrasite tučenim vrhnjem i čokoladom. Poslužite rashlađeno.


Post je objavljen 18.12.2006. u 23:31 sati.