Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vidikupiudji

Marketing

Vješalice, ormari, slike i ogledala koji griju

Nova generacija radijatora ne služi više samo za grijanje: oni su vješalice, ogledala, ormari, slike, skulpture... U hrvatskim trgovinama prodaju se uglavnom kataloški, a cijene su im više u odnosu na obične radijatore.

Dizajnerski radijatori postavljaju se kao i klasični no za to postoje određena pravila. Prema riječima inženjera strojarstva Davorina Gržana, radijator je najbolje postaviti uz hladnu stijenu jer se tako hladnoća poništava na mjestu na kojem nastaje.
Image Hosted by ImageShack.us
- Ako nije moguće postaviti radijator na hladnu stijenu onda on mora biti nasuprot nje. Također je važno da se prije kupovine radijatora izračuna snaga koja je potrebna za grijanje određene prostorije kako bi se stvorila maksimalna ugoda - rekao je Gržan.

Prema njegovim riječima, radijatori nove generacije imaju mnogo prednosti u odnosu na klasične, najviše zbog toga što imaju nekoliko funkcija, a mogu se lako uklopiti u prostor. Tako se mogu koristiti u kupaonici kao vješalice za ručnike ili u dnevnom boravku kao ogledala te čak ormari. Danas se od posebnih materijala izrađuju savitljivi radijatori koji se mogu ugraditi umjesto rukohvata na stubištu ili pak oko šanka.

- Radijatori se mogu koristiti kao stijene te se njima može odvojiti ili povezati različite prostorije. No istodobno oni se mogu prikriti, odnosno ne moraju se isticati u prostoru - kaže Gržan.

Dizajneri kažu da je današnja uloga radijatora prije svega estetska. Oni mogu biti slike ili skulpture u prostoru, a može ih se postaviti u bilo koji dio prostorije jer više ne služe samo za grijanje.

Veliki izbor dizajnerskih radijatora nudi trgovina Termocommerce u svojim salonima u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Karlovcu.

- Naši kupci su brojne poznate osobe. Čak tri modela Quadrotherm kupila je Janica Kostelić. Cijene radijatora su veće od standardnih, no za to se dobije kvaliteta - rekli su u Termocommercu.
Image Hosted by ImageShack.us
Većina modela nudi se u svim bojama, a neki su izrađeni ručno. Neki modeli mogu se koristiti kao centralno grijanje ili na struju, što je vrlo praktično u jesenskim danima.

Radijatori vrhunskog dizajna i visoke kvalitete mogu se kupiti u trgovinama Petrokov. Talijanska tvrtka Caleido ove je godine na Milanskom sajmu predstavila svoj najnoviji dizajn radijatora. Iako im je izgled vrlo atraktivan, instaliraju se na klasičan način. Izrađeni su od čelika, a prodaju se za sada samo kataloški.

- Do sada je bilo dosta upita, iako se cijena kreće od 500 do 2000 eura. Radijatore uglavnom kupuju arhitekti za svoje klijente - objasnili su u Petrokovu.

Post je objavljen 18.12.2006. u 18:57 sati.