Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/moneyisthebest

Marketing

Izgubili 27 milijuna eura na lotu zbog nesmotrenosti kolegice

BRUXELLES - Članovi belgijskog sindikata lutrije koji zajednički igraju loto već su proslavljali dobivenih 27 milijuna eura glavnog zgoditka kad su otkrili da njihovi standardni brojevi ipak nisu uplaćeni.
Image Hosted by ImageShack.us
Tjednima je grupa od 30 igrača upotrebljavala istu kombinaciju za jackpot EuroMillions. Karte za tu lutriju mogu se kupiti u devet europskih zemalja. Kad su u petak izvučeni njihovi brojevi, bili su izvan sebe od sreće, te su počeli slaviti.

- Jedan kolega došao je u naš kafić nakon izvlačenja u petak i rekao kako smo osvojili jackpot u iznosu od 27 milijuna eura. Svi smo počeli slaviti i nastala je opće euforija. Zvali smo rodbinu i prijatelje da proširimo sretnu vijest - rekla je Christiane Farvacque, jedna od nesuđenih dobitnica.

No grupa je bila gadno razočarana kad se pokazalo kako žena koja je taj tjedan bila zadužena za uplatu lota nije uplatila brojeve koje su uvijek igrali, već je odigrala brojeve “na slijepo”. Kad je Christiane nazvala upravu lutrije, rekli su joj kako glavni zgoditak nije izvučen.

- Znali smo da je nešto pošlo krivo. Nakon početnog slavlja proveli smo cijelu noć mozgajući o tome što se moglo dogoditi - rekla je ona. Ujutro je misterij razotkiven: vlasnica knjižare preko puta ureda gdje radi društvo nesuđenih dobitnika nije uplatila ispravnu kombinaciju, već je odigrala brojeve nasumce.

- Malo je reći da smo bili gorko razočarani. U jednom trenutku ste na vrhu svijeta i mislite kako ste jedini dobitnici u Europi i onda završite bez ičega - izjavila je Christiane. Dodala je kako je njezino prijateljstvo s nesmotrenom vlasnicom knjižare zauvijek završilo.

- Čak i ako je vidim negdje nakon dvadeset godina, doslovno će mi pozliti - rekla je Christiane, koja dijeli mišljenje svojih kolega.

Post je objavljen 18.12.2006. u 16:26 sati.