Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gradskapahuljica

Marketing

Istina ili laž

Stvari doista djeluju nekako drugačije nakon prospavane noći. Izmiješani osjećaji tuge, ljutnje i ljubavi stvarno mogu problematično djelovati na osobu. Želiš nekoga vidjeti i pomoći mu, a opet, želiš mu dati do znanja da su se stvari počele odvijati tokom koji ti ne odgovara. Čekati da se ta osoba javi, ili javiti se sam i dati joj do znanja da ti je stalo? Uvijek problematična dilema. Postaviti se hladnokrvno ili pokazati da ti je stalo i otvoriti vrata k novom ranjavanju?

Stvarno sam mislila da će osjećaji s vremenom oslabljeti na neki način. I ne mogu ni sama definirati je li to dobro ili loše? Voljeti nekoga svim srcem i biti ranjiv nakon toliko vremena. A ono što mi je najmanje jasno jest zašto oni to rade? Zar je tako teško shvatiti da sve te riječi, odnosno nedostatak riječi na nas imaju velik utjecaj? I objasnimo im to, i čujemo ono što želimo čuti: "Nikad te više neću povrijediti" dok se to ponovno dogodi. Trebam li vjerovati da to radi nenamjerno, da ne razumije kao što ja ne razumijem njega? Ali ja sam mu objasnila. Toliko puta. A on meni nije. Nikada. Što je to tako teško u razgovoru?

Kad bi netko pitao što smatram da je najvažnije u vezi, uvijek bih rekla iskrenost. Nisam poput onih cura koje u dogovoru s frendicama rade cijele planove zavjeri: kako ga osvojiti, kako ga natjerati da napravi ovo, kupi ono i sl. Ako ću ja morati do kraja života razmišljati o tome što smijem, a što ne smijem reći, jebiga. Radije bih živjela sama. Mrzim laži. Neisitne. I prikrivene istine. Možda najviše zbog toga što sama ne znam lagati. Piše mi u očima, na čelu, na leđima: "LAŽEM i ne znam kako se izvući". I onda je stvarno grozno kad tebi netko to radi stalno, a ti to ne kužiš. Ili kužiš. Ufff.... Onda je stvarno grozno. Kad vidiš da ti netko laže, a ne možeš ništa poduzeti oko toga. Ili u mom slučaju, ne znaš što poduzeti.

Jesam, naivna sam. Pametna i inteligentna, no svatko me može smuljati. Imam najveću manu, vjerujem ljudima i stalno tražim ono dobro u njima. Nisam spremna još za ovaj svijet, za ovu igru.

Post je objavljen 17.12.2006. u 15:07 sati.