Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/milou

Marketing

Perje

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Promatrao sam je dok je zavodljivo njišući bokovima izranjala iz plavičaste jetke magle na tramvajskoj stanici. Vitka, visoka; koračajući prekriženih ruku po zamišljenoj žici, zaustavila se na par koraka do mene. Iz te blizine, kroz tišinu pustog hladnog jutra, mogao sam nesmetano promatrati njezino pravilno blijedo lice, jasno ocrtano mladom oštrom vilicom. Krišom sam napravio korak unaprijed, kako bih mogao udahnuti vidljivu slatkastu paru koju je izdisala. Bila je sva u crnom. Duga kosa slijevala joj se kao buk ljeskajuće ugljene bujice preko ramena, i stapala s raskopčanom kožnatom jaknom do, samo naizgled, krhkog i nježnog struka. Razapeta malim špičastim grudima, dolčevita joj je kroz uski remen uranjala u kožnatu suknju, napetu preko čvrstih oblih bedara tik do iznad koljena. Mrežaste čarape sitnih očiju, na polovici su listova nestajale u čizmama od brušene kože, na čijim je visokim petama bila tek nešto niža od mene. Čudno - doimala se posve mirna, kao da joj niti najmanje nije smetala hladnoća zimskog zraka.

Prišla mi je, i, ni ne pogledavši me, upitala imam li cigaretu. Šutke sam izvadio kutiju iz džepa jakne i ponudio je. Izvlačeći cigaretu iz kutije, tiho je rekla: "nije li strast vrijedna umiranja". Nisam odmah razumio što je time htjela reći, a prosudio sam i po intonaciji da ne očekuje neki konkretan odgovor, pa sam se samo potvrdno osmjehnuo, prateći je pogledom kako ponovno uspostavlja odstojanje.

Oslonila se na svoju lijevu nogu, desnu mekano savivši u koljenu. Opušteno pogrbljena, lijevu ruku je položila na izbočeni trbuh, i na njeno zapešće podbočila lakat druge ruke. Cigaretu je držala među nehajno zabačenim prstima desne ruke. Pušila je ženstveno i izazovno: uvlačeći dim plitkim nervoznim udasima, energično ga potom ispuhujući čvrsto skupljenih usana. Dogorjeli opušak je najzad bacila na pod, i utrljala ga šiljastim vrhom čizme u tanku snježnu pokoricu.

Polako se povila u struku, desnom rukom zadignula lijevi rub suknje, i lijevom popravila široki čipkasti obrub samoljepljive čarape pri vrhu bedra. Poželio sam je točno tu poljubiti; i ona je to znala. Tako pridržavajući suknju, mirno je podignula glavu, i ispod svojih tankih obrva u dnu visokog čela, mojim očima ponudila svoje: dvije velike crne perle, pune požude i strasti. Utvrdivši svoju potpunu moć nad svom mojom pažnjom, nasmiješila se, lagano otvorila usta, i obliznula gornju usnu - polako i temeljito; ni trena ne skidajući svoj gladni pohlepni pogled s moga. Promatrao sam kako joj se usna nježno ugiba oko vrška ukrućenog plamenog jezika. Časak prije no što je jezikom doprjela do kraja usne, raspršila se u perje - svjetlucavo poput snijega oko tragova koje je ostavila za sobom.



Post je objavljen 17.12.2006. u 13:40 sati.