Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/irida

Marketing

NEDJELJA:BIBLIOTERAPIJA (terapija čitanjem i pisanjem)

17.12.2006.g.



TAKTILNA KOMUNIKACIJA,
TJELESNA INTELIGENCIJA
II DIO (nastavak)

ENERGETSKO PUTOVANJE
KROZ ANATOMIJU
U SEDAM KORAKA





Sedam koraka osvješčivanja ili sedam koraka energetskog povezivanja sa vlastitim tijelom. Čakre su energetski vrtlozi u tijelu.

• Prva ili bazna (korjenska) čakra je temelj i uzemljenje energetskom polju. Veoma je važna i odgovorna za preživljavanje i egzistencijalno funkcioniranje u svakodnevnom životu, te za odnose s obitelji i drugim srodnicima.To je čakra koja udomljuje plemensku moć, obitelj i tradiciju. Na tjelesnoj razini je povezana s nadbubrežnom žlijezdom, bubrezima, tankim i debelim crijevom, s kompletnom kralježnicom uključujući noge i kosti, kod muškaraca s prostatom.Osjetilo dodira i sposobnost za taktilnu komunikaciju je također vezano za prvu čakru.Crvene je boje.

• Druga, spolna čakra, je važna za seksualnost, sposobnost povezivanja, spolni nagon, moć izbora, moć odnosa, partnerskih i svih drugih. Energija novca. Etički i moralni principi. Kreativnost i stvaralaštvo. Utjecaj na spolne žlijezde (jajnici/testisi) i cijeli reproduktivni sustav, mokraćni kanal, te djelomično organi probave i izlučivanja. Boja, narančasta.

• Treća čakra, solarni plexus, uključuje emotivno i verbalno, sve transpersonalne odnose, komunikacije i manipulacije, osobna moć, razvijanje samopoštovanja, intuicije, iscjeljivanje- limun žuta.Veza s pankreasom, želucem, jetrom, žuči i živčanim sustavom (žuta boja se i inače vezuje uz psihička i duševna oboljenja, a duševnu bolnicu neki nazivaju i «žuta kuća».

• Četvrta čakra, srčana, predstavlja bezuvjetnu ljubav, volju srca, emocionalnu moć, buđenje svjesnog ja. Tuga je zatvara- zelena (ružičasta). Regulira žlijezdu timus, djeluje na srce, cirkulaciju i na krv općenito, te na živac vagus.. Imunološki sustav ovisi o pravilnom radu žlijezde timus.

• Peta čakra, grlena, je voljni profesionalni centar, manifestira moć volje, vjeru, verbalizaciju, komunikaciju, izraz negativnih i pozitivnih emocija. Strah ju zatvara.- nebeskoplava. Regulira rad štitne žlijezde, utječe na pluća, bronhije, grlo, vrat i lice. Osjetila okusa, mirisa i sluha su također vezana za grlenu čakru.

• Šesta čakra: Čeona čakra, treće oko, intuicija, vidovitost, svijest i njezina veza s iscjeljenjem, svijest i smrt, moć uma, ideje, vizije, planovi, ostvarenja- tamnoplava. Povezana je sa žlijezdom hipofizom, sa živčanim sustavom, lijevim okom, ušima, nosom i dijelom mozga koji kontrolira više mentalne aktivnosti. Otvaranje ove čakre povećava psihomentalne sposobnosti uključujući tu i paranormalne sposobnosti; vidovitost, psihokinezu, telepatiju i sl.Povezana je i s osjetilom vida (oči) .

• Sedma čakra, (krunska), duhovnost, božansko, naša duhovna spojnica, duhovno buđenje, duhovne krize, tamnanoćduše.- zlatna, srebrna, bijela. Regulira rad pinealne žlijezde, desnog oka i najviše moguće svijest čovjeka.

Sve naše blokade nastaju prvo na energetskom nivou. One sužavaju našu percepciju i pritiskaju naše osjećaje, čime se remeti divno iskustvo punog življenja. Drugim riječima, nastaju poremećaji pa čak i bolesti i čini nam se kao da nas naše tijelo više ne sluša. Kao da se pobunilo samo protiv sebe. Kada smo u mogućnosti da pravovremeno prepoznamo istinitost stanja, postoji mogućnost da pravovremeno i svjesno promijenimo vibraciju i time poboljšamo unutarnju i vanjsku situaciju. Kad smo u energetskoj ravnoteži naši subjektivni doživljaji odgovaraju objektivnoj stvarnosti, ali ako je prisutan poremećaj naši doživljaji i reakcije su izobličeni. Iskrivljena percepcija stvara mnogo patnje i boli i vodi nas u otuđenje, što je problem broj jedan naše civilizacije.

SLIJEDI:
1.korak: Autotaktilne vježbe
Pojačavanje osjetljivosti energije
(Buđenje vlastitih senzora)


Već četvrtu nedjelju moja mama više nije s nama. Opet sam ubrala Vidyavatine ljubice za nju.


Post je objavljen 16.12.2006. u 20:57 sati.