Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/filmskegreske

Marketing

Blade Runner (1982)

Originalni naziv: Blade Runner
Hrvatski prijevod: Istrebljivač
Redatelj: Ridley Scott
Glume: Harrison Ford, Sean Young, Rutger Hauer, Daryl Hannah...
Kratki sadržaj: slavni američki ZF noir film iz 1982. koji govori o detektivu Deckardu koji u budućnosti proganja odbjegle replikante, umjetna bića stvorena na naličje ljudi. Film je režirao Ridley Scott prema romanu “Sanjaju li androidi električne ovce?” slavnog pisca Philipa K. Dicka. “Blade Runner” je učvrstio zvjezdani status Harrisona Forda i mada nije doživio komercijalni uspjeh pri premijeri, njegov je ugled s vremenom rastao tako da se danas smatra jednim od najboljih ZF filmova uopće. Njegove teme obrađuju polemike o individualnosti života i egzistencije.
Godina proizvodnje: 1982.

Najupečatljivije greške:

* Na samom početku filma, Bryant spominje da je pobjeglo 6 replikanata, a jedan je ubijen pokušavajući ući u zgradu Tyrell korporacije.. Deckard ih je u filmu ubio četiri.. Postavlja se pitanje, što se desilo s zadnjim?!

* Kada Deckard (Harrison Ford) posjećuje Tyrell Corporation, priprema se da testira Rachel sa "VK" strojem. Prikazuje se on kako stavlja aktovku na stol i zatim uzima ''VK'' stroj iz nje i stavlja ga na stol. Ako pogledate malo preciznije, ''VK'' stroj je već na stolu i Harrison Ford samo oponaša uzimanje – u njegovim rukama nema ničega!

* Kada Deckard i drugi policajac polijeću s automobilom, da krenu prema policijskoj postaji, jako se dobro vide kablovi koji dižu automobil u zrak.

* Kada Deckard razgovara s uličnim prodavačem pokušavajući identificirati ljusku zmije, broj identifikacije kojeg on na glas govor ne poklapa se s onim koji se prikazuje na monitoru.

* Kada Deckard puca na ženu sa zmijom, replikanta, ona tijelom razbija staklo. U jednom kadru jako se dobro vidi da glumica ne pogađa, nego kaskader obučen u nju.. I ON ne izgleda ni približno kao ona, hehe..

* Kada žena s zmijama umire, otvara oči. Deckard okreče njenu glavu od lijeve kamere prema desnoj. Njene oči se miču :).

* Kad Deckard napadne Batty (Rutger Hauer)u zgradi na kraju filma, vidimo ga kako hoda kroz sobu, a na zidu se vide sjene dvojice članova filmske ekipe.. Jedan od njih je vjerojatno, kao što piše na netu, redatelj Ridley Scott.


Post je objavljen 17.12.2006. u 00:01 sati.