Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/wrunga

Marketing

Informacije

Javio mi je drug Mao da će se u subotu, 16.12. u klubu Ghetto održati promocija više od nekoliko knjiga. Početak je u 20,30.

Umjetnici su: Olja Savičević Ivančević, Vlado Bulić, Marko Pogačar, Emir Imamović Pirke.

Knjige su:
"Nasmijati psa" Olje Savičević Ivančević
"Putovanje u srce hrvatskog sna" Vlade Bulića
"Pušiona" Denisa Lalića
"Pijavice nad Santa Kruzom" Marka Pogačara
"Jel' neko vidio djevojčice, kurve, ratne zločince" Emira Imamovića

Gostuju autori, promovira Kruno Lokotar, a organizira knjižara UTOPIA (visit@Dosud10.Split.HR)

Eto, sad kad sam izvršio svetu dužnost, nastavimo s knjigama:

Dovršen je Parra i njegova "Knjiga pjesama sumnjiva čovjeka", hvala anonimnom komentaroru prošloga posta. Nicanor nije iznevjerio. Ima tu i jedna zanimljivost. Semafor je preveden kao "prometno svjetlo", što vuče na doslovan prijevod s engleskog, a piše da je knjiga prevedena sa španjolskog. Kako se na španjolskom kaže semafor, zna li netko?
Engleski i španjolski na stranu, knjiga je osvježenje. Parra, bar meni, dosad nije bio previše poznat, zaslugom ruby pročitah tri njegove pjesme, i najtoplije ga preporučujem.

W.G. Sebald "Austerlitz"
Knjiga je toliko dobra da mi je neugodno pisati o njoj. Preporučujem najtoplije, ali čitajte je na vlastitu odgovornost.

J. Barnes "Arthur i George"
Naslov me podsjeća na neki film o dvojici pedera, Arthur bi recimo mogao biti ostarjeli čiko ludo zaljubljen u mladog i lijepog Georgea koji ga iskorištava i vara.
No, to nema veze s knjigom. u viktorijansko doba nije bilo pedera. Arthur je Arthur Conan Doyle i spašava Georgea, za kojega dosad niste čuli, iz ralja zakona. Barnes je proučio arhive i napisao još jednu knjigu koju ću s užitkom pročitati (samo što nisam).
Naaajs.

V.Peljevin "Dijalektika prijelaznog razdoblja iz niotkuda u nikamo"
Peljev ko Peljevin. Zbirka priča od kojih bi prva mogla proći kao kratki roman. Zanimljivo onima koji prate situaciju u Rusiji između Putina i Kasparova, ali ne samo njima. Opasnosti pornografije na internetu, posljednji trenuci Yukia Mishime, ruski bogataši koji oplođuju kapital noseći magareće uši i lažne brade... vrhunska zabava. A i pametno, brate.

Post je objavljen 15.12.2006. u 14:41 sati.