Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Najuspješnije tvrtke u Virovitičko-podravskoj županiji su Viro - Tvornica šećera d.d., Radlovac d.d. i Croming d.o.o.

pitomača


na fotografiji iznad:Nenad Sabljak (Radlovac d.d.), Damir Barić (Viro) i Rajko Stilinović (Croming d.o.o.)
U Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Virovitica danas je držana svečana sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj je promovirana publikacija „Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2005.godini“, nakon čega je slijedila dodjela priznanja, Plaketa „Zlatna kuna“ najuspješnijim trgovačkim društvima u 2005.godini. Publikacija „Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2005.godini“, na više od stotinu stranica donosi 5.814 podataka što je 707 podataka više nego u prošlogodišnjoj publikaciji. Publikaciju je uredio Milan Vanđura, poslovni tajnik HGK ŽK Virovitica zajedno sa suradnicama Suzanom Kolesarić, Andreom Poslek i Renatom Vondra, dok je recenziju napisala Jasna Belošević-Matić, direktorica Centra za makroekonomske analize pri HGK. Drugi dio sjednice bio je u znaku dodjele tradicionalnih godišnjih priznanja Plakete „Zlatna kuna“ najuspješnijim trgovačkim društvima u gospodarstvu Virovitičko-podravske županije u 2005.godini. Da prestižno priznanje HGK ŽK Virovitica ove godine natjecalo se sedamnaest tvrtki.

pitomača


U kategoriji velikih trgovačkih društava, Plaketu „Zlatna kuna“ , treći puta pripala je „najslađoj“ tvrtki na prostoru Županije, tvrtki Viro Tvornica šećera d.d. Virovitica. Virovitički „Viro“ na čijem je čelu direktor Damir Barić, u 2005.godini zapošljavala je 352 djelatnika, a po ukupnom prihodu u županije, Viro je zauzeo prvu poziciju. Tvrtka „Viro“ 2005.godine investirala je više od 11 milijuna kuna, dok je izvezla robe u vrijednosti većoj od 35 milijuna $. Ovo je treće priznanje ove vrste koje je osvojila Tvornica šećera Viro.

Zlatna plaketa u kategoriji srednjih trgovačkih poduzeća pripala je tvrtki Radlovac d.d. iz Orahovice. Prizanje je primio direktor tvrtke Nenad Sabljak. Tvrtka Radlovac d.d. u 2005.godini zapošljavao je 90 djelatnika te se po ukupnom prihodu u 2005.godini, na ljestvici najuspješnijih tvrtki Virovitičko-podravske županije nalazio na 16. mjestu, dok je po rezultatima poslovanja držao drugu poziciju. Radlovac d.d. je 2005.godine investirao više od 10,5 milijuna kuna. Ovo je treće priznanje ove vrste koje je osvojila tvrtka Radlovac d.d. iz Orahovice.

Zlatna plaketa u kategoriji malih trgovačkih poduzeća pripala je pitomačkoj tvrtki Croming d.o.o. na čijem je čelu Rajko Stilinović. Croming d.o.o je u 2005.godini zapošljavao 49 djelatnik te je po ukupnom prihodu zauze 55. mjesto u Virovitičko-podravskoj županiji. Croming d.o.o. je u 2005.godini investirao 487 tisuća kuna. Croming d.o.o. je do sada primio četiri priznanja ove vrste.

pitomača


Današnjoj svečanosti nazočili su: saborski zastupnik Josip Đakić, osobna izaslanica predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića, direktorica Centra za makroekonomske analize Hrvatske gospodarske komore Jasna Belošević Matić, koordinator županijskih komora Ivica Malogorski, predstojnik Ureda državne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji Branko Giba, župan Virovitičko-podravske županije Zvonimir Šimić, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Zvonimir Koić, gradonačelnici Virovitice i Orahovice, Zvonko Kožnjak i Josip Nemec, te povjerenica Vlade RH općine Pitomača, Vesna Bedeković. Svečanosti su nazočili i mnogobrojni ugledni gospodarstvenici s prostora Virovitičko-podravske županije, članovi Gospodarskog vijeća HGK ŽK Virovitica na čelu s predsjednikom Ivanom Slamićem, predsjednici strukovnih grupa i grupacija.
Tekst i foto:ViroviticaOnline


Post je objavljen 13.12.2006. u 19:08 sati.