Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/petarpanpetarpan

Marketing

Petar Pan u epizodi Smiri se Džoe

Dvanaest jušnih žlica na suncu osušenog cvijeta kamilice i šaku mente stavite u litru vode, postepeno dodavajte šest kapi esencije himalajskog runolista i čajnu žličicu smrvljenog sušenog cvijeta madagaskarske crne orhideje ...., kad uzavrije skinite sa vatre, dodajte žlicu meda i ubacite unutra tablu apaurina od 10mg (ne zaboravie skinuti omot) i poklopite... Popijte toplo.

Ovaj jednostavni, ali polu-ilegalni recept na crnom je tržištu poznat kao pripravak kojim je tim stručnjaka pripremao Walta Disneya za hibernaciju, a u istim se krugovima ispod glasa govori da budisti koji dosegnu nirvanu prethodno trideset dana natašte piju napitak po karakteristikama vrlo sličan ovome. Premda je, kako rekoh, riječ o nečemu što se pribavlja isključivo na crnom tržištu, dosadašnja loša iskustva s onima koji su tako spravljani napitak konzumirali nepromišljeno i neodgovorno natjerali su dilere na osiguravajuće mjere. Ubuduće ovaj proizvod možete kupiti isključivo uz uvjerenje da vam je nužno potrebna nadljudska doza umirujućeg sredstva. Izjava potpisana od liječnika i tri svjedoka ili fotografija meštra u kući jedini su prihvatljivi dokazi o ubojitom stupnju živčane napetosti koji će vam omogućiti da se dočepate ovog spasonosnog sastojka.

Superman sa njegovim rendgenskim vidom je jedan površni i šlampavi tip u usporedbi s pogledom kojim gospođa Svevida Vidović preleti obavljene zanatlijske poslove: „Vidi, na kutne letvice je dana samo jedna ruka. Tamo u kantunu mu je iskapalo, svako malo mu nalazim kosu u laku, nije uopće ravnomjerno mazano, ....“, a ovo je samo ono što je uočila s vrata, prije nego li smo upalili svjetlo.
Ne znam jesam li od vjenčanja na ovamo pojeo puno više mrkve nego li u momačkim danima, ali, iskreno, i ja jasno vidim pogreške koje bi mi kao mlađemu bile potpuno nezamjetljive. Nevidljive, štoviše. Premda bi bilo logično da sam tada imao bolji vid.


Post je objavljen 12.12.2006. u 23:02 sati.