Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogamimoga

Marketing

Jedan radi, a četvero piše...

... po onoj staroj socijalističkoj. A stanje na zogu za buće kraj Arbuna je danas bilo upravo tako. Kvijo i njegova ekipa spremaju se za Božićni turnir u bućama koji će se igrat u petak. Danas su napravili opsežne pripreme. Jedan je nešto brusio, pa onda zakuca gumu na kraj zoga "da se više ne muče s onim drvom kojeg je stalno tribalo popravljat". Svi ostali su stali i gledali. Mladinov je malo dao ruke, ali to nije poremetilo "ravnotežu" (jedan radi, a četvero piše). Ne znam primaju li i ženske ekipe. Davno je dogovorena jedna baza mješovito koja se nikad nije odradila. Ali dogovor još stoji. Nećemo im kvarit Božićni turnir. Ipak je to blagdan mira i ljubavi. A mješovita igra bi to mogla poremetit. Izvjestili su me da su i nagrade osigurane. Žderačina i lokačina. Odmah su zaključili da je svejedno koji će bit. "Opet se svede na isto", kaže (samo)zadovoljno Mate Letica. I tu se rastadosmo. Ali ista ekipa me je sjetila jednog ovoljetnog susreta kad je s njima ispred Skale bio i Stipe Mađor iz "Hladnog piva". Tu nediju popodne su sili na piće i to je trajalo i trajalo. Edita i ja smo došli na kavu. Sidile stol do. Stipe je stalno kukao kako je "već mogao bit kraj Sv. Roka" jer je morao ići u Zagreb budući da u ponedjeljak radi. Goran je, poslije tko zna koje pive, reka da je i on moga "gledat poljoprivrednu emisiju u podne - lički kumpir dvi minute". Cilu najavu je izrecitira, a mi smo svi popadali ispod stola od smija. Na kraju su tražili da im platimo smijanje ili da sidnemo s njima na piće. "Sad ili nikad", bili su jasni, pogotovo Peko. Pozvali su nas i na turnir u bućama u Zavojane (ili već di je bilo) da to i medijski popratimo. Na žalost nijedan medij nije za to imao sluha i nepravedno ih je zapostavio. I tada se rodila ideja za ovaj blog. Hvala im. Na žalost su na turniru izgubili. Pivac je i plakao u Bety kad su se vratili, zapravo. (Malo je to pospješilo i piće). Posebno ga je ganilo što nije imao roditeljsku podršku. Naime, stari ga je gledao na turniru. Ja sam suosjećala, a ekipa mu je predložila da izbaci ćaću iz kuće. (neću sad otkrivat onu grublju varijantu rješavanja problema). Sve u svemu, ovo je jedna od najveselijih ekipa u gradu. I ja ću svakako za njih navijat na turniru. Petak - ovaj. Božićni turnir.... (Magarac ko može, a ne dođe).

Image Hosted by ImageShack.us
(Ovo je bila kasnovečernja snimka i nije baš najjasnija, ali glavni glumci se daju raspoznati: Mladinov, Kvijo, Goran, Pivac, Lete, Rajčević i Peko)

A samo par desetaka metara dalje i i isto toliko sati ranije na jednom stablu uslikala sam tri vjeverice na stablu. Ej, prosinac u Makarskoj. Ne bi li i one trebale odspavati zimski san. Vice i ja smo se zapitali spavaju li makarske vjeverice uopće zimski san. Jer ove naše su na pinjolima. Nemaju jadne ni lješnjaka jer se neki moron sitio bacit ih na Sv. Petar. Aaaa, ne, ne! Neću se ovaj put navuć na priču o paunovima na istoj lokaciji. By the way, je li itko u zadnje vrime vidio te jadne ptice ili su završile ko tingul u Arbuna?!!

Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 12.12.2006. u 22:15 sati.