Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cakumpakum

Marketing

Sisa nema veze s tim

Dobih jedan zanimljiv i nadasve edukativan mail. Od drage mi prijateljice. Bio je naslovljen na samo dvije adrese. Među tim adresama, bila je i moja. Potrefilo se da je na dan najžešćeg PMS-a moja draga poželjela podijeliti nešto samnom (ili sa mnom).


daklem... stvarno je tako počeo mail

s obzirom da ste završili fakultete i da se jako ponosim s vama, da vam želim dobro i da ovo što slijedi nema veze ni s čim zločestim, dostavljam vam mali i kratki pravopis (s obzirom da ste nepismeni). napominjem da su svake zlonamjerne namjere da me naučite višoj matematici u najmanju ruku sulude i bezuspiješne! ovo radim zbog vas... i za vas... pokušajte to tako gledati! Ne vjerujem, gledam i dalje...

S/SA u prvi mah sam ovo pročitala „SISA“, al nisam se odmah zabrinula s obzirom na moju dioptriju i nepismenost, samo sam se malo začudila zašto mi želi pokazati sisu :)))

sa- samo u slučaju kada se nalazi ispred C, Z, S, Č, Ž, Š i skupovima koji su teški za izgovor: PS, KS. npr. SA psom, SA Ksenijom. Sva sreća što se ne zovem Ksenija, inače bi bila teška.

ispred I, PA, TE, NI, NITI zarez NE IDEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!! NE!!!! Mora da sam se negdje zaigrala sa zarezima kad se ovak dere osim u slučajevima umetanja (khm, khm, ne tog umetanja), ali to vrlo lako prepoznajete i sami kada je u rečenici nešto umetnuto, a počinje s ovim veznicima. Znam ja prepoznat kad neko nešto umetne, kak ne? Znam čak i prepoznat objekt umetanja, hihihihi

ZAREZI
ispred A, ALI, NEGO, NO, VEĆ zarez se stavlja!!!!


Pa još malo, da popunimo rupe...
ne piše se NJENO, nego NJEZINO!!!

nije UDATA, nego UDANA!!!!

A ak nije udana? Jel smije pisat, uopće?

za sada od mene toliko... sjetit ću se ja još nečega...
Ne sumnjam, mila. I da, nisi mi rekla.. jel se piše hebo te ili hebote? :))


Post je objavljen 12.12.2006. u 15:01 sati.