Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/biljezenjagrada

Marketing

III OTVORENI URED - NA VELESAJMU KULTURE SCa - 12 /17 PROSINCA 2006

12. – 17. 12. 2006.
TREĆI OTVORENI URED _ OBITELJSKI FILMSKI ALBUM ZAGREBA
Studentski Centar, Savska 25, Zagreb
AULA KINA _ SVAKI DAN _ 16-20h

Bilježenje grada – bilježenje vremena je projekt udruga Bacači Sjenki i BLOK, u suradnji s CDU-om, koji se bavi pronalaženjem, arhiviranjem, proučavanjem i izlaganjem djela i projektne dokumentacije umjetničkih istupa u javni prostor s jedne strane te protestima ili javnim okupljanjima s druge strane na području grada Zagreba u javnim, netipičnim izložbeno-glazbeno-scenskim prostorima od 1945. do danas.
Radi se isključivo o privremenom prisustvu u tim prostorima ili o akcijama čije prisustvo nije u trenutku izvedbe bilo namijenjeno trajnom »nastanjenju« u navedenom prostoru. Fokusirajući se na prolaznost djela, projekt nadilazi samo predstavljanje, usmjeravajući se na proučavanje šireg konteksta umjetničkog i političkog djelovanja u javnim prostorima.

Cilj ovog projekta je izmještanje pogleda na našu vlastitu situaciju u pitanjima kulture, kulturne politike, kulturnog kapitala, nove publike, aktivnog uključivanja građanstva u proizvodnju kulture i umjetničkog stvaralaštva, te participaciju u njima. Riječ je o ideji ciljane dokapitalizacije kulture u smjeru stvaranja aktivnog kulturno-tržišno-turističkog kapitala od kojeg može živjeti ili barem djelomično održavati svoje potrebe i šira zajednica.

Projekt također ima za cilj promišljanje (dramaturgije) urbaniteta iz motrišta naizgled efemernog i neuhvatljivog, a koje poput vode neminovno oblikuje formu i sadržaj urbanog prostora. Kroz analizu sakupljenog materijala želimo ponuditi viziju mogućeg razvoja grada i predložiti moguće učešće u njegovom razvijanju.

---------------------------------------------------------------------------

U Trećem Otvorenom uredu javnosti ćemo predstaviti svoje dosadašnje istraživanje i arhivske materijale.

Da podsjetimo: prvi Otvoreni ured održali smo u galeriji Nova (Teslina 7) u veljači, a drugi u književnom klubu KK Booksa (Marticeva 14d) u svibnju.
Tema ovog otvorenog ureda su obiteljski filmski zapisi Zagreba.

DONESITE NAM SVOJE OBITELJSKE FILMOVE ZAGREBA!
Svaki dan od 16 – 18h predstavljati ćemo obiteljske filmove, kako one iz našeg arhiva, tako i one koje ćemo zaprimati od vas svaki dan za vrijeme trajanja Velesajma kulture od 16 - 20h!
Svaki doneseni materijal biti će prikazan ako vi to budete željeli.
Formati koje primamo: Beta, VHS, Video 2000, Hi8 (video) i 8mm (film).

Izložba fotografija arhivskih materijala performansa, akcija i protesta koji su potekli iz SC-a ili su vezani za studente održava se u Teatru &TD (Crna dvorana)!
Kustosica: Vanja Žanko

Post je objavljen 12.12.2006. u 13:43 sati.