Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Ante

Na blagdan Bezgrešnog začeća, sjetila sam se kako je prošle godine baš na taj datum uhićen Ante Gotovina, i posebno se pomolila za njega, usput nazvavši i telefon za donacije (poziv - 6 kn) za obranu istine o domovinskom ratu:
060-9010,
a tu je i njegova adresa u Haagu, na koju mu možemo poslati npr. Božićnu čestitku, uz naravno naše molitve:

Ante Gotovina
P.O. Box 13888
2501 Ew The Hague
The Netherlands

Adresa

No, cijeli taj dan nekako je bio obilježen njegovim imenom.
Naime, ujutro sam se družila s prijateljem Antom, poslije s prijateljicom Antonijom, a navečer krenuvši prema crkvici Ranjenog Isusa na Trgu, na sv. misu u 19h, srela sam kolegicu iz srednje škole, koju valjda nisam vidjela od mature, razveselile smo se (i prepoznale, što je najvažnije nakon toliko godina...Znači nismo se previše promijenile od mature :) i kratko pročavrljale, rekla mi je da već godinama živi u Italiji, i to u Padovi, te iako nije vjernica, sama mi je rekla da će se čim se vrati u Padovu i za mene pomoliti na grobu sv. Ante...

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge

A kad sam ušla u kapelu na Trgu, gdje povremeno znam otići na večernju sv. misu, prvi put mi je upao u oči izrazito lijep kip sv. Ante s desne strane, i odjednom shvatih da je cijeli taj dan protekao u njegovu znaku: Ante, Antonija, Padova i sad ovaj kip...U ruci je uz ljiljan i malog Isusa držao i neku otvorenu knjigicu, u kojoj je čak nešto pisalo...Shvatih da mi sv. Ante sigurno želi nešto poručiti i pročitah što piše u njegovoj knjizi (vjerojatno isječak iz neke njegove propovijedi):
"I nadjoh mir u Njegovoj moći,
u Njegovu Srcu,
veliko je ono...
Gospodine, ljubim te"
(provjerite i sami u kapeli na Trgu : )


Post je objavljen 11.12.2006. u 21:27 sati.