Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

PROMOCIJA : časopis za književnost, kulturu i znanost 'Riječi' (dvobroj 3-4/2006.)




U srijedu, 13. prosinca, u prostorijama Ogranka Matice hrvatske Sisak, s početkom u 19 sati, održat će se promocija novog dvobroja 'Riječi' 3-4/2006, časopisa za književnost, kulturu i znanost Ogranka Matice hrvatske Sisak.

Časopis će promovirati glavni i odgovorni urednik književnik Slavko Jendričko. Gošće promocije su pjesnikinja Ana Brnardić koja u ovom dvobroju objavljuje ciklus svojih novih pjesama i Valentina Đureković, članica kazališne skupine REZ Sisak.

Budući da je tema ovog dvobroja Riječi uspješno višegodišnje djelovanje na europskoj i svjetskoj glazbenoj sceni sisačke glazbene grupe The Bambi Molesters, uoči i poslije promocije časopisa posjetitelji će moći slušati njihovu glazbu. Autor eseja o djelovanju The Bambi Molestersa naslovljenog 'Noć zaboravljenih filmova - The Bambi Molestersi' je dr. Goran Rem. Uz esej, objavljene su i fotografije s nastupa ove grupe, autori fotografija su Ivan Faktor i Damir Radić.

Od književnih priloga treba izdvojiti proze šest slovačkih pisaca koje je pohrvatio Ludwig Bauer. Od filozofskih tema najzanimljiviji je esej Žarka Paića 'Uzaludnost stoljeća riječi', koji će biti objavljen u autorovoj knjizi 'Projekt slobode: Jean- Paul Sartre - filozofija i angažman', koja uskoro izlazi na slovenskom jeziku u izdanju Filozofske zbirke AUT časopisa Apokalipsa iz Ljubljane.


Izvor: Culturenet.hr





Post je objavljen 12.12.2006. u 19:14 sati.