Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/arcadia999

Marketing

Čekam zadnji vlak za Arkadiju

Snijeg svuda pada, djeca se igraju, prava zimska idila u mom gradu. Nešto nevjerojatno. Nebo nad Utrinama je ljubičasto, a ja sjedim u svojoj toploj sobi, pijem čaj od krvave naranče i cimeta, čekam Mikija da mi pozvoni pa da odemo van. Da jebiga, malo smo odrasliji, no znači li to da se ne smijemo grudati i zafrkavati? Tko bi rekao? Prosinac je ipak lijep.

Eh da, to je izvadak iz prošle godine u ovo doba. A sada? Nula. Nichs. Ovaj će prosinac očito proći bez snijega. To ne volim. Nimalo. Jebote, toliko promjena od kad sam ja bio klinac, od kad sam ja sjedio za svojom prvom školskom klupom. Sad vidim klice koji jedva da su 6. razred, no bitno je da mali seronje već puše i 'bare' (i plačenici) sve u šesnaest. Baš neukusno, ali jako. Ček da sebe vizualiziram ponovno u 6. razredu. Kratka kosa, prilično žgoljav i nizak, plavi pramenovi, nešto užasno smiješno. A cure? Eh, to je druga priča. Naravno da su tada već hormoni počeli djelovati, no ne u tolikoj mjeri. Kaj sad klinčadija radi, to je zbilja... američki. Već postaju poalko kriminalci, ne zanima ih njihovo obrazovanje. Pa pobogu! Točno se sjećam kako smo se mojih par frendova i ja natjecali tko će imati više petica, to nam je bilo onak, ultra-fora. Kaj sad klinci rade? Natječu se u tome tko će napraviti veće sranje, tko će biti primitivniji.

Kud ovo društvo ide? Kao da smo krenuli unatrag. Pušenje, opijanje, šore, slušanje cajki. to sad čini pravu muškarčinu. A ako ima kockastu ili ćelavu glavu, zlatnu lančugu oko vrata, i taticu koji vozi neki opaki auto, onda si zbilja faca. Koje jadne vrijednosti. Bljuje mi se od takvih hemeroidnih sluzi koji se provlače pod homo sapiense. Tj. , mudre ljude. Oni su homo kretenusi, ili homo tutleki, a neki od njih su i prikriveni homo seksualci (pogreška namjerna). Nemam nikaj protiv homoseksualaca da sve bude jasno, ali takve 'muškarčine' imaju. A još mi je žešće kada momci i cure dođu iz neke svoje kurcokarine u MOJ Zagreb, i seru kak je prljav i tako dalje. Naravski, on nikad nije ni čuo centralno grijanje, a najbliže kaj ima gradu je Babina Greda.

Ova sredina je tako ograničavajuća. Sve što je drugčije, ili malo ambicioznije (u pogledu umjetnosti) je devijantno, ili još bolje, protudržavni element.

Nabijem vas sve, vi desničarske pizde, vi bijedni homofobi, vi konumenti najjadnije 'glazbe', vi vozači skupocjenih Mercedesa. Zašto vam ja uopće govorim 'vi'?


Post je objavljen 10.12.2006. u 16:52 sati.