Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Makarska: Pripreme Za MaFest 2007.

np Interpol at John Peel BBC Sessions

Nakon vrlo uspješnog prvog strip festivala održanog ovo proljeće, počele su pripreme za drugi MaFest, koji će se održati negdje u isto vrijeme iduće godine, točnije od 18.05.-20.05.2007., uz specijalne goste Talijanie Alfreda Castellija i Lucia Fillipuccija. Naime, Castelli je originalni pisac meni osobno najdražeg strip serijala Martin Mystere - kojeg smo mi zvali Marti Misterija (op.a) :) – a Fillipucci je jedan od crtača koji su potpisivali isti serijal.

Image Hosted by ImageShack.us

Sinoć je, dakle, održan prvi sastanak organizatora MaFesta u Bookcafeu na Makarskom glavnom trgu, na kojem je bilo riječi o trenutnom stanju organizacijskih radnji za MaFest 2007, a govorilo se i o potpuno novim informacijama vezanim uz festival u relativno daljoj budućnosti, onom 2008. Tim povodom glavni i odgovorni 'krivac', spiritus movens cijelog projekta, uz jasno, pomoć ekipe bez koje sve ovo nikada ne bi niti zaživjelo, direktor festivala, Darijo Antunović je kazao – Već radimo na aktivnostima za dovođenje još jednog od autora velikana Bonellijeve kuće stripa za MaFest 2008., ali o tome će biti više riječi na slijedećim sastancima, koji će se ovu zimu održavati na ovom istom mjestu. Također, iznio je Darijo par ideja vezanih za promociju MaFesta, tako da je bilo riječi o skorim organiziranim posjetima svim bitnim gradovima Hrvatske, gdje se god nađe netko od prijatelja i poznanika stripofila, a voljni su pripomoći u održavanju okupljanja istih po lokalnim kulturnim prostorima, klubovima i kafićima. Prošle godine je ekipa lokalnih ljubitelja stripa s tim ciljem posjetila Zagreb, Ljubljanu, Sarajevo i Beograd, i sumnjam da i ove godine neće biti tako. Zlata Rica, umjetnica koja je svojevremeno vodila danas mrtvu Udrugu makarskih alternativaca – Malt, predložila je nekoliko svojih ideja koje su naišle na odobravanje okupljenih. – Pošto moja kćer, Lina Rica, koja je trenutno na likovnoj akademiji u Zagrebu radi sa prijateljima na alternativnom projektu Comicaze, mogli bi se i oni uključiti sa svojim radionicama u popratna događanja Festivala – kazala je Rica, koja je iznijela još nekoliko svojih inicijativa za druge radionice.

Pošto je zadnji MaFest bio izvrsno popraćen u hrvatskim medijima, za što se Darijo još jednom svima zahvalio, očekivanja za slijedeći su također velika, tako da je iznio i ovo – Kontaktirao sam našeg Podgorana, glavnog urednika sportskog programa HRT-a, Željka Velu, koji je kao i mi veliki ljubitelj stripa, da napiše tekst za predstojeće publikacije, te je i njegov kolega iz redakcije Krešimir Mišak, autor i urednik emisije Na Rubu Znanosti, također pristao na suradnju.

Uz Velu, novinara Makarana na HRT-u zadnjih godina ima više nego ikada – od Marije Nemčić, Hloverke Novak-Srzić, Josipa Šarića, pa do mladih novinarskih snaga koje su niknule iz redakcije odakle i ja, novinske redakcije Makarske Kronike, a to su Matko Bušelić i Marko Šapit, nadam se da promocije neće nedostajati. U Indexovo pero, Zvonimira Alača uopće ne sumnjam, niti u Tportalovog novinara, pionira Makarske Kronike, Antu Srzića, kao i Monitor Karla Rafanelija, a ja se nadam da niti Blog.hr neće zaostajati ;). Tu su još Ivanka Šuta i Krešimir Žanetić s 24 sata, Večernjakov Vedran Brkulj, Ozren Franić iz Novog Lista i Nacionalov Milan Pavlinović od tiskanih medija, a Makarska Kronika će budno pratiti sve korake Darija & Co. Stoga, pozivam ovim putem sve one koji imaju imalo lokal patriotskog u sebi da pripomognu što boljoj i učinkovitijoj realizaciji ovog projekta koji je svojom snagom dosegao status jednog od najboljih kulturnih događaja regije (a još k tome je i alternativan!), u cilju što veće dobrobiti svih nas na Makarskoj Rivijeri, a samim tim i u Hrvatske.

Vezane vijesti iz arhive:
- MaFest pt. I
- MaFest pt. II
- MaFest pt. III
- MaFest pt. IV
- MaFest pt. V




Post je objavljen 09.12.2006. u 12:43 sati.