Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mybigblue

Marketing

Kad budemo Finska

Image Hosted by ImageShack.us


Što znate o Finskoj? Koje su vaše prve asocijacije na spomen te zemlje? Jezera? Nokia? Laponija i Djed Božićnjak? Kad ste posljednji put čuli da je Finska epicentar kakvog skandala?

Čini se da je najveći skandal u posljednjih X godina u Finskoj onaj nedavno objavljeni - da je premijer Matti Vanhanen prekinuo vezu sa svojom partnericom (koju je upoznao putem interneta), i to putem sms-a. Ne'š ti skandala! Skoro sam počela vrištati od smijeha kad sam to neki dan pročitala na posljednjoj stranici Večernjaka.

Zatim sam se vratila na naslovnicu. Naravno, bombastični naslovi iz hrvatske svakodnevice. Ne sjećam se točno što je bilo toga dana, ali sam uvjerena da neću promašiti... Branimir Glavaš - jedan naslov, sigurno. Ostalo...nekakve financijske transakcije ili problemi. Pokušajte me uvjeriti u suprotno.

Odmah ću vam reći, nemojte ni pokušavati. U međuvremenu sam provjerila. Točno je tako bilo. Eh, da smo mi Finska... Ali kod nas su i ljubavni skandali začinjeni mirisom love. I različitim "primjesama" poput nepotizma, balkanizma i ostalih "-izama". Možda će u skorije vrijeme, u skladu s društvenim prilikama, i klasične ljubavne priče promijeniti svoje naslove. Npr. Romeo i Julija d.d. ili Tristan i Izolda u sukobu interesa, a možda i Dama s kamelijama postaje gradonačelnica.

Sve će se to vjerojatno promijeniti kakvom prigodnom uredbom Hrvatskog sabora. Koju će donijeti saborski Odbor za ravnopravnost spolova. Tako se u Hrvatskoj donose odluke. A novine pišu o rupama u zakonu. Uskoro više neće biti rupe, bit će krateri.

U međuvremenu ćemo i dalje čitati o finskim "skandalima" i hrvatskim "-izmima". A kad mi budemo Finska...ja ću biti Djed Mraz.

Post je objavljen 08.12.2006. u 20:46 sati.