Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/64puta

Marketing

Opet taj petak:)

evo vec je i petak stigo...imam dosta toga za pisat ali nemam volje:(mozda zato sto sam se upravo probudio:)ali neke stvari ipak moram napisat...vise nisam jedini koji ce pisati postove za ovaj blog:)a nas novi bloger je a ko drugi nego dr.Tapir:)...mislim da je rako da ce jos ovaj tjedan nesto napsati...

ima jos jedna stvar koju zelim reci...vidim da ima dosta posjeta na blogu...a niko ne ostavlja komentar...pa ljudi...makar nas pozdravite:)nemojte se stidit...(dobro malo se salim ali ipak makar pozdrav)

eto to bi bilo sve za danas...osima ako mi bude mega dosadno...napisat cu sto je bilo jucer u os:)

eh da...i da pozdravim jednu nikolinu...(koja se mora suociti sa cinjenicama)

eh moglo bi se danas i do grada?:)ajd pozdrav svima...i zivjele kmice!(i jedna prica da se ima sta citat) ...:::M64:::...




Prica se kako su se na zemlji nekada davno susrele sve ljudske osobine i osjecaji.
Ipak DOSADA je u tom neobicnom drustvu stalno zijevala. I kad je vec treci put zijevnula, LUDOST je, luda kao i uvijek, predlozila:
"Hajdemo se igrati skrive!"

SPLETKA je znacajno podigla obrvu, a ZNATIZELJA je, u nemogucnosti da se suzdrzi upitala:"Kakva je to igra?"

"To je igra u kojoj ja pokrijem oci i brojim do tisucu, dok se vi sakrijete. A kada izbrojim, krecem u potragu. Koji prvi bude pronadjen, zauzet ce moje mjesto u sljedecoj igri." Objasnila je LUDOST.

ODUSEVLJENJE je poletno zaskakutalo, dok se RADOST, gotovo bezuspjesno, trudila uvjeriti SUMNJU, koja nikome ne vjeruje u igri.

No bilo ih je jos nekoliko koji se nisu zeljeli igrati....
ISTINA se pitala zasto bi se ona skrivala, kad ce je i onako na kraju pronaci.

OHOLOST je drzala da je igra glupa (a zapravo ju je ljutilo sto zamisao nije bila njena). KUKAVICLUK nije zelio riskirati.

"Jedan, dva, tri....." pocela je LUDOST brojati.

LIJENOST se sakrila iza prvog kamena na putu, VJERNOST je potrazila zaklon na nebu, a ZAVIST je cucnula u sjeni USPJEHA, koji se vlastitim snagama popeo na najvisi vrh stabla.

VELIKODUSNOST se gotovo nije uspjela sakriti jer joj je svako mjesto koje je pronasla izgledalo prekrasno za nekoga od njezinih prijatelja. Kristalno jezero prepustila je LJEPOTI, hlad drveta.

SRAMEZLJIVOSTI, mekocu leptirova leta ustupila je OSJECAJNOSTI,kretanje vjetrova SLOBODI...A sebi?!

Ipak, na kraju se i ona sklonila, i to u zraku Sunca.

SEBICNOST je, sto se, naravno, moglo i ocekivati, pronasla najudobnije mjesto na svijetu, idealno samo za nju. LAZ se sakrila na dnu oceana, a zapravo je bila iza duge. STRAST i POZUDA zavukle su se u jedan vulkan, a ZABORAV....Zaboravio je gdje se uopce sakrio, ali nije bitno.

Kad je LUDOST dosla do broja devetsto devedeset i devet, LJUBAV jos nije pronasla niti jedno mjesto za sebe, jer joj se svako cinilo zauzeto. Tada je ugledala prekrasan ruzicnjak i zavukla se medju crvene ruze.

Kad je LUDOST ibrojila do tisucu i pocela traziti, prvo je, naravno, pronasla LIJENOST koja je bila iza najblizeg kamena. Potom je zacula kako VJERNOST na nebu s Bogom razgovara. STRAST i POZUDU osjetila je u podrhtavanju uznemirenog vulkana, a ZAVIST je pronasla cim je ugledala USPJEH.

SEBICNOST nije ni trebala traziti jer se sama otkrila bjezeci iz svoga skrovista, tocnije, iz osinjeg gnijezda. Trazeci dalje, LUDOST je dosla do kristalnog jezera i odmah otkrila LJEPOTU. SUMNJU je vidjela kako sjedi na jednom kamenu, otkrivsi se da ne bi morala nikome govoriti gdje se skrivala.

Doskora su svi bili pronadjeni. DAROVITOST je cucala u svjezoj, mirisnoj travi, TJESKOBA u tamnoj spilji, LAZ ih je sve uvjeravala da je bila na dnu oceana (a virila je iza duge), ZABORAV je vec zaboravio da se necega uopce bio igrao....

LUDOST nikako nije mogla pronaci LJUBAV. Trazila ju je po cijelome svijetu,iza svakoga stabla, grma, cvijeta, na dnu svakoga potoka i na vrhu svake planine, a kad je vec skoro odustala pogled joj zastade na prekrasnom ruzicnjaku. Uzela je stap i pocela razmicati ruze.

Odjednom je zacula bolan vrisak. Trnje se zabolo LJUBAVI u oci i silno je ozlijedilo. LUDOST nije znala sto bi od jada. Ispricavala se, plakala, molila da joj dopusti iskupljenje, a onda se sjetila......

Obecala je LJUBAVI da ce od tog trenutka zauvijek ostati sa njom.

I tako; odkad se igra skrivanja prvi puta igrala na Zemlji, LJUBAV je slijepa, a LUDOST joj je vjerna prijateljica.





Post je objavljen 08.12.2006. u 12:00 sati.