Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mediokaz

Marketing

Koncert Želim život - proslavimo osnivanje Zaklade Ana Rukavina

U četvrtak za dva tjedna (21. prosinca) u 20 sati na glavnom zagrebačkom trgu održat će se veliki humanitarni koncert pod nazivom "Želim život" u spomen na Anu Rukavinu Erceg, nedavno preminulu novinarku Vjesnika. Tim koncertom Anina obitelj i prijatelji, Hrvatska udruga leukemija i limfomi te redakcija Vjesnika žele obilježiti početak rada Zaklade Ana Rukavina.

Nastupit će: Vanna, Ivana Banfić, Lana Jurčević, Massimo, Aki Rahimovski, Hari Rončević, E.T. , Dino Dvornik, Elemental, Raspashow i drugi. Svi oni pristali su nastupiti besplatno.

Na Trgu Bana Josipa Jelačića će se cijeli taj četvrtak promovirati darivanje koštane srži budući da je Ana umrla upravo stoga što nije imala novca za lijekove koji bi joj usporili bolest dok ne pronađe kompatibilnog donatora koštane srži.

Postoje dva postupka darivanja koštane srži, te su oba bezbolna i nisu štetna. Prvi je da se pod općom anestezijom izvadi tekuća koštana srž iz kosti zdjelice, a drugi je da se provede "dijaliza" krvi kojom se skupljaju matične stanice darovatelja. Davatelji moraju imati između 18 i 55 godina.

Postani dobrovoljni davatelj koštane srži, javi se KBC-u Zagreb Zavodu za hematologiju!

Cilj Zaklade Ana Rukavina je osnovati Banku matičnih stanica i Registar dobrovoljnih davatelja koštane srži. Potrebno je 7 milijuna kuna (2,5 mil. za opremu za Zavod za tipizaciju tkiva KBC Zagreb, 4,5 za organizaciju registra sa 10.000 donatora), prikupljeno je 1,2 milijuna kuna, a nedostaje 5,8 milijuna kuna.

Doniraj novac na 2 načina:
1. pošalji SMS poruku "Život" na 67107 i doniraj 6,1 kn/SMS
2. uplati novac u PBZ-u na žiroračun 2340009-1110047114, "za Zakladu Ane Rukavine"

"Nakon početka 'akcije za Anu' broj dobrovoljnih davatelja koštane srži se sa svega 150 u samo dva tjedna popeo na 550, a očekujemo da će se do kraja godine javiti više od 1000 ljudi", rekao je za hematolog iz KBC-a Zagreb Mirando Mrsić, koji je liječio Anu.


//mGirl

Post je objavljen 07.12.2006. u 21:20 sati.