Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

Ab-normal Beauty (2004)

(r: Oxide Pang Chun; orginalni naslov: Sei mong se jun)

fina
Zašto upisati tečaj slikanja aktova? Glupo pitanje!

Evo nam i jednog novovalnog kineskog horrora, začudo nije kopiran j-horror standard.
Kada bi pročitali samu priču odmah bi požurili da ga uzmete: dvije zgodne studentice - lezbe, bave se fotografijom, jedna slučajno svjedoći automobilskoj nesreći, a slučajno joj se u ruci nađe i fotoaparat pa uslika unesrećenog jadnika, to je toliko uzbudi i fascinira da postane opsjednuta fotografiranjem smrti, odnosno preciznije, onog trenutka odmah poslije smrti, te malo pomalo poludi, što naravno izludi njezinu slatku partnericu, a onda je tu još i neki manijak koji joj se želi dopasti snimajući se kako mlati zgodne mlade studentice...

sisa
Ah, nešto božanstveno.

Da, priča ovako na papiru zvuči odlično, ali zaboravljate (neosnovana pretpostavka autora ovih redaka) da je riječ o KINESKOM a ne japanskom filmu, tako da nema NIJEDNE scene lezbo seksa, curama nije dopušten ni običan poljubac, čak ni dodirivanje, ali svejedno i ovako, sama insuacija je sigurno bila dovoljna da film bude zabranjen u Kini. Također su i scene mlaćenja mladih djevojaka preblago prikazane, krv je također vrlo pomno dozirana, što bi bilo ok, da je riječ o psihološkom horroru, ali ovako... film izgleda kao da ga je radila neka feministkinja! -Šteta.

Umlačena
Lanci su mogli biti i čvšće zategnuti

Film je ipak gledljiv, daleko od toga, redatelj ima par dobrih rješenja s kamerom, te u par kadrova pokazuje da ima tipičnog HK stila snimanja akcije u genima - šteta što se onda odlučio na horror žanr. I kad se sve zbroji i oduzme, film je svakako iznad prosjeka, znači vrijedi ga pogledati, ali ne očekujte vruće lezbo igrice.


Ocjena: 6,5/10





Post je objavljen 10.12.2006. u 21:02 sati.