Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Razvojačeni branitelj prijetio samoubojstvom motornom pilom

Razvojačeni hrvatski branitelj Dražen Orovac (34), iz mjesta Grabrovnica kod Đurđevca, došao je jutros u sjedište koprivničke Elektre gdje je prijetio da će se razrezati motornom pilom. Orovac je otac troje djece, a na prijetnju samoubojstvom navelo ga je isključenje struje zbog duga od 6000 kuna. Branitelj je bio ogorčen jer mu nije bilo dopušteno obročno plaćanje duga zbog čega je stajao u zgradi Elektre s upaljenom motornom pilom.

grab


Fotografija:Večernji list
Pilu je pristao ugasiti tek nakon što je s njim odlučio porazgovarati Koprivničko-križevački župan i predsjednik HSS-a Josip Friščić. Orovac se poslije razgovora sa županom predao policiji nakon čega je je prebačen u koprivničku bolnicu, na odjel psihijatrije. Iz Elektre se saznaje kako je Orovčevoj obitelji danas ponovno uključena struja uz mogućnost obročne otplate svog visokog duga.
(A.Be.)
Večernji list
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VIDEO:Dnevnik.hr
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Branitelj iz Pitomače zbog isključivanja struje prijetio samoubojstvom
Piše: Sjepan Marković
Branitelj je prijetio samozapaljenjem ispred zgrade koprivničke Elektre zbog isključivanja struje. Branitelja iz Pitomače koji boluje od PTSP-a nakon pregovora s policijom u kojima e sudjelovao Koprivničko-križevački župan Josip Friščić odustao je od svoje namjere. Nakon pregovora branitelj se s pregovaračima ušao u zgradu Elektre kako bi postigli sporazum o rješavanju njegovog problema.
Nacional
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SRETAN EPILOG PRIJETNJE SAMOUBOJSTVOM

Pred zgradom koprivničke Elektre oko podneva odvijala se prava drama. Tamo je jutros došao nezaposleni, razvojačeni hrvatski branitelj Dražen Orovac iz okolice Pitomače, te je prijetio da će se ubiti jer mu je zbog dugovanja isključena struja. Pred zgradu je došao s motornom pilom, kojom je i prijetio, a da je mislio ozbiljno nauditi sebi posvjedočili su karnistri s gorivom koje je policija pronašla u njegovom automobilu. Policija je blokirala Mosnu ulicu, no nisu ga uspjeli smiriti, pa je na mjesto događaja došao koprivničko-križevački župan Josip Friščić, s kojim je Orovac pristao razgovarati u prostorijama Elektre. Nakon nešto više od pola sata, po uspješnom okončanju pregovora, župan je izvjestio da je Orovcu čašu prelio dug od 20.000 kuna za koji ga je teretila Elektra, a kako se ispostavilo za to je bilo krivo neispravno brojilo. Njegovom ogorčenju je doprinjelo i to što mu nije priznat status oboljelog od PTSP-a. Župan Friščić rekao da je bilo potrebno tek malo ljudskog razumijevanja, kojeg često nedostaje upravo za branitelje, jer Orovac ne bježi od svojih obaveza.
- „To su ponosni ljudi koji ne žele milostinju, oni žele da se prema njima postupa s osjetljivošću i pravednošću. Orovac kaže – ne mogu 6.000 kuna u jedan mjesec platiti – tražim to na rate. I to je dogovoreno. Jednako tako je dogovoreno s predstavnicima Ministarstva da na njegove zahtjeve, pritužbe da mu se prizna status, da će mu se u kratkom roku pomoći, obraditi i dostaviti rješenje o statusu.“
Kako doznajemo, Dražen Orovac ima troje djece osnovnoškolske dobi, a zasad sretnom okončanju drame vjerojatno je doprinjela i njegova supruga koja je ubrzo po prijetnji stigla u koprivničku Elektru. Vidno pod utjecajem šoka, Dražena Orovca je iz zgrade Elektre odvezla hitna pomoć.
Radio Koprivnica

Post je objavljen 06.12.2006. u 15:47 sati.