Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/endimion17

Marketing

Sveti Nikola, orgijanje, jarci i ostale tabu-teme.

Nisam ništa dobio. To je već postala tradicija.
Evo, kod Leviathana imate malo o Svetom Nikoli i zašto nije dobro darivati osobe s vaginom (funkcionalnom).
Jučer sam vidio plakat na trgovini DM gdje piše da će svako dijete dobiti lizalicu od grožđanog šećera na dan Sv. Nikole. I sijedi starčić nacrtan pogrbljeno. Doziva. "Dođi da ti djedica da lizalicu.. MMmmmMMM..."
Brrr...

BTW jeste li ikad zapitali zašto je Krampus (ili kako ga god zvali) često obučen u sado-mazo-like opremu? Tip je obučen u crnu kožu s rogovima i repom. I često ima bič ili šibu.

Malo sam čitao o tom "biću" tu i tamo i čini se da je on ostatak predaje o Lokiju.
Sv.Nikola (Sinterklaas, Father Christmas, Santa Claus) je zapravo ostatak nordijskog božanstva Thora. Thor je imao svog vječnog dosadnjakovića Lokija, božanstvo koje je samo znalo za zajebanciju i orgijanje s bilo čim što mu je palo pod ruke. Žene, muškarci, životinje, biljke, sve.
Kad je počelo pokrštavanje nordijaca, Thor je mogao postati ovaj bradonja, a Loki nije mogao službeno postati ništa. No nisu ga zaboravili. Narodna predaja ga je postavila za Krampusa.
Krampus je došao i do Austrije i skupa s tim, do sjevernih dijelova današnje Hrvatske koja je bila u Austro-Ugarskoj. Da, Zagreb je oduvijek volio oponašati Beč.

Krampus se često prikazivao kao nekakvo pagansko dlakavo biće sličnije kozi nego humanoidu, ali ni to nije vječni prikaz. Sve češće se počeo prikazivati kao čovjek obučen u crnu kožu, dlakav, repat i s ogromnim natečenim crvenim jezikom (a što ste mislili, da će biti umjesto jezika?) te kopitima, simbolom jarca, pohotnog Sotone. Imao je i lance. Zašto me to tako strašno podsjeća na popularnu sliku sado-mazo-a i gnjusnu bestijaliju?

Zato jer je Krampus, tj. Loki, bio jedan od glavnih dijelova bestijalnih običaja pagana. To vam je ono kad se ljudi seksaju sa životinjama, da ne bi netko ostao uskraćen za informaciju. Kad bolje razmislim, tu ima i skatofilije. Stalno mu se vidi šupak. Oslobodi nas sveta Klara.
Taj prikaz se pokrštavanjem sveo na tabu, i često je Krampus ostao kao "zlo" nabildano biće ogromnog libida koje plaši popunjenu plavokosu austrijsku djecu koja žderu schnitzele i bombone sa 345% šećera i nameće se austrijskim housefrau sa starinskim usisavačima iz industrijske ere, koje "vječno protestiraju" protiv njegovih "zlih" namjera.
Ali ne protestiraju previše. Ipak je imao dugački debeli crveni jezik.

U nacističkoj Njemačkoj su ga isto koristili u propagandi protiv britanaca i francuza, a vjerojatno ste i sami čuli za povezanost nacizma i tabu-seksa.

Dakle, Krampus je zapravo bestijalno i pomalo pedofilsko uvaljivanje u običaje Crkve.
Dlakavi manijak u crnoj koži s kopitima i rogovima, koji ima bič/šibu, ne bi trebao biti blizu djece.
Zanimljivo. Sljedeći put kad ga vidite na cesti, šutnite ga u jaja. Ili još bolje, u onaj debeli, dugački crveni, natečeni jezik. Tamo ga vjerojatno više boli.


Post je objavljen 06.12.2006. u 11:40 sati.