Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Čišćenje korita rijeka Vrbasa i Bistrice

Izvođenje radova u vodoprivredi


U prvom dijelu 98. sjednice Vlade Županije Središnja Bosna, održane 30. studenog, na prijedlog Ministarstva šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede donesen je zaključak kojim Vlada prihvaća prijedlog Komisije o izboru najpovoljnije ponude za izvođenje radova u oblasti vodoprivrede i to:
- za čišćenje korita rijeke Vrbas na lokacijama Humac, Pavić Polje i Hrasnica u općini G. Vakuf - Uskoplje, dodjeljuje se JKP „Radovina“ iz G. Vakufa - Uskoplja, te ovlašćuje Ministar šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede da potpiše Ugovor sa rečenim poduzećem u iznosu od 5.000,00 KM;
- za izgradnju lokalnog vodovoda „Luke“ u općini G. Vakuf - Uskoplje dodjeljuje se JKP „V i K“ iz G. Vakufa - Uskoplje kao najpovoljnijem ponuđaču, te ovlašćuje Ministar šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrde da potpiše Ugovor sa rečenim poduzećem u iznosu od 5.000,00 KM (sufinanciranje u Projektu vrijednom 14.435,50 KM).
Nije nam poznato jesu li s izvođenjem ovih radova upoznate općinske strukture vlasti (budući da se one u sličnim slučajevima počesto zaobilaze od strane Vlade Županije, a pokatkad i Federacije), u čijoj je organizaciji upravo u subotu, 2. prosinca, izvršeno čišćenje korita rijeke Bistrice u području Rivine (ispod Rudnika gipsa). Na tom mjestu se je, naime, Bistrica izlila iz svoga korita te poplavila okolne njive, te prouzročila odrone zemlje. Poduzetim radovima rijeka bi se trebala vratiti u svoj prvotni tok.


Post je objavljen 05.12.2006. u 21:55 sati.