Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/animelife7091

Marketing

Kakav je život uistinu

Malo mi je bezvezan naslov ali nemam pojma šta da stavim.Prvo bi se zahvalila Nicole što mi je napravina tako dobar dizajn.Dobila sam dosta naruđbi za dizajn ali sam ih sve stigla napravit.Danas mi je dan bio zakon dobila sam 5 iz kemije i popodne sam imala likovnu sa sedmašima.Baš su bili dobri dosta sam ih znala pa smo se dobro složili pričali smo svašta npr.anime,igrice...Pa su mi pomagali da napravim prosjaka od gline.A Mariji je ostala narukvica kod mene heeehehehhe.Sutra je Nikola baš me zanima šta ču dobit,od tate znam a od mame hmmmmmmmm.O čemu da pričam?Evo ovo če vam se svidjeti.

Shin Seiki Evangelion je slavna japanska ZF anime serija iz 1995. Njen redatelj i autor je Hideaki Anno.
Serija spada u japanski žanr mecha, tj. animirane filmove o divovskim robotima. Ima 26 epizoda i 2 posebna anime filma (Death and rebirth i End of Evangelion). Naslov ima i latinsku inačicu, Neon Genesis Evangelion, što znači "Evanđelje novog postanka"

PRIČA
U rujnu 2000. godine je jedna ekspedicija znanstvenika pod vodstvom dr. Katsuragija krenula na južni pol gdje je pronađeno tajnovito biće Adam. Još prije su naime nađeni tajni spisi iz Kumrana na Mrtvom moru koji su predvidjeli apokalispsu čovječanstva za 2015. godinu, a koja će biti najavljena od tajnovitih bića, tzv. anđela. No kada su znanstvenici počeli istraživati Adama on je pokrenuo mehanizam za samouništenje i pokrenuo "Second impact", katastrofu koja otopila polove Zemlje i uništila pola čovječanstva. Da bi se spriječio "Third impact" koji bi mogao uništiti cijeli svijet, oformirane su tajne organizacije SEELE i NERV čiji je zadatak boriti se protiv anđela. Oni su klonirali ostatke Adama i stvorili Evangelione (skraćeno Eva), neobična stvorenja nalik na robote visine 50 metara, koji bi trebali štiti ljude.Godina je u međuvremenu 2015. Shinji Ikari je običan 14-godišnji dječak koji živi u Japanu. No jednog dana ga njegov otac Gendo, vođa organizacije NERV, pozove da upravlja Evom 01 i pomogne spasiti svijet. Shinji nevoljko pristaje a u svoj ga stan primi šaljiva i optimistična zapovjednica Misato. Shinjiju se u upravljanju druga dva robota pridruže i kolegice iz škole; povučena Rei i ekstrovertirana Njemica Asuka. Zajedno uspijevaju obraniti zemlju od napada Anđela, od Sachaela do Araela. No ispostavi se da Anđeli napadaju Tokyo jer je Gendo uspio u svoj laboratorij dovesti embrij Adama, a dodirom sa njim bi se dogodila apoklipsa. No Gendo plania izvesti tajni proces instrumentalizacije neovisno od SEELE, koja sa njim planira dovesti čovječanstvo do nove evolucijske razine i ujediniti sve duše u jednu. Za Gendo bi taj proces bio izvediv jedino ako ponovno sretne svoju preminulu suprugu i Shinjijevu majku, čija se duša spojila sa robotom EVA 01 i čiji je tajni klon Rei Ayanmi. Shinji pobijedi i zadnjeg Anđela te tada krene proces instrumentalizacije. Cijeli svijet postaje psihedelično mjesto a Shinji se nađe u prostorima koji se protive zakonima fizike. Na kraju Shinji pobijedi svoju sramežljivost i samo prezir te shvati da je vrijedan živjeti, bez obzira na sve svoje mane.

Post je objavljen 05.12.2006. u 20:21 sati.