Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

NOVO : Carlos Ruiz Zafon - 'Sjena vjetra' (Fraktura, 2006.)

Carlos Ruiz Zafón: 'Sjena vjetra'
roman
izd. fraktura
prevela sa španjolskog: Maja Tančik
Broj stranica: 480
meki uvez
Redovna cijena: 139,00 kn
Cijena preko weba izdavača : 111,20 kn

Riječ izdavača


Jedan od najvećih svjetskih hitova posljednjih nekoliko godina, roman 'Sjena vjetra' Carlosa Ruiza Zafóna, knjiga je koja se ne ispušta iz ruku. Pričajući priču o knjigama, zabranjenoj ljubavi, sudbini, a sve u Barceloni nakon španjolskoga građanskog rata, Zafón je stvorio nezaboravno djelo. Zafón predstavlja panoramu zamamnih i okrutnih likova i priča. Njegov roman kovitla se u brzacima strasti, osvete i tajni čiji se slojevi ljušte poput luka, ali uporno iznova izrastaju. Tajne povremeno poprimaju nadnaravna obilježja. Čini se da likove proganjaju duhovi, sve dok ne uzmaknu pred nečim mnogo strašnijim: škripanjem pravih podova nagrizenih pravom truleži i neumoljivosti ljudskih sudbina sablasnijih od bilo koje prikaze.
New York Times Book Review

Ono što ovaj roman čini tako neodoljivo zanimljivim jest emotivna energija koju stvaraju usponi i padovi velike i raznolike postave nezaboravnih likova. Prošećete li bilo kojom ulicom Zafónove Barcelone, ugledat ćete sjene prošlosti i tajne sadašnjosti, upisane u gradsko tkivo i živote njegovih stanovnika.
Guardian

Dobro staro pripovijedanje ponovno je u modi... ova priča ima dramatsku napetost koja, čini se, nedostaje mnogim suvremenim romanima. To je iznimno sofisticirano, zabavno štivo koje se ne ispušta iz ruku, a istovremeno ispituje moždane ćelije. Što biste više mogli poželjeti?
Scotsman

Zafón osigurava golemu porciju ljubavi i dovoljno magije, ubojstava i ludila da čak i najnesklonijeg čitatelja posve zaokupi. Vraški dobro.
Elle

Čudesno bujan roman Carlosa Ruiza Zafóna 'Sjena vjetra 'započinje s potragom za tajanstvenim autorom u Barceloni koja je pretrpjela građanski rat i zatim razvija onoliko zapleta i likova koliko i žanrova : gotičku melodramu, priču o odrastanju, povijesni triler i više. To je duboko zadovoljavajuće, bogato, puno štivo.
Sunday Telegraph

Zaokreti priče koja se uvijek ponovno preklapa poput komplicirana origamija, u konačnici razotkrivaju jednostavan oblik. Ljubav i prijevara u srcu su književne misterije : nisu li uvijek?
Scotland on Sunday

Dijelom gotička misterija, dijelom komedija, dijelom politički triler, dijelom borgesovska parabola, u cjelini čudesna.
Sunday Times





Post je objavljen 07.12.2006. u 07:58 sati.