Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Odite iz Vjesnika dok je vrijeme


Vjesnikova uprava i dalje želi smanjiti broj zaposlenih sa 200 na 120. U tu je svrhu opet pokrenuta kampanja nagovaranja novinara da prihvate "povlaštene" otpremnine do Nove godine, u suprotnom nitko im ne jamči da će išta dobiti kad poduzeće Vjesnik d.o.o. ode u stečaj. Onima od jedne do pet godina staža nudi se 50.000 kuna. Oni od pet do deset godina dobili bi 100.000 kn. Iznosi se dalje smanjuju tako da oni koji su sada blizu mirovini, ako bi prihvatili "povlaštenu" otpremninu ne bi dobili više od 200.000 kuna koliko je dobio Karlo Rosandić, donedavni zamjenik glavnog urednika temeljem tri godine rada u Vjesniku i menagerskog ugovora. Inače si je uredništvo u suradnji s Upravom osiguralo povoljne ugovore, pa tako ako netko od njih bude smijenjen i premješten na bilo koju nižu funkciju, ostaje mu ista plaća.

Svi oni koji su mislili da su se spasili prelaskom u Vjesnik d.d. (Tiskara), primjerice djelatnici grafičke redakcije, danas žale jer povlaštene otpremnine koje se nude u Vjesniku d.o.o. ne vrijede i za njih, a vrlo je vjerojatno da će i oni kad Vlada proglasi stečaj najstarijih hrvatskih dnevnih novina koje izlaze u kontinuitetu, dobiti otkaz.

Pojedinačno, trenutačno su najviše na udaru uprave i uredništva, bivša glavna urednica Vjesnika Andrea Latinović i članica Radničkog vijeća Gordana Tintor, kojima je neki dan ukinuta rubrika.


Post je objavljen 05.12.2006. u 10:10 sati.