Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

Treća trećina (2)

Splićani su krenuli dobro i samo im je nedostajao jedan dobar swing da budu natrag u igri za pokal. Dobrom licitacijom i mojom lošom igrom uzeli su 12 IMP-a. Otvor jedan tref, kontra, jedan herc i sad kontra pokazuje herc boju. Radelja je spasirao a Zorić atakirao pik damu. Još sam mislio da je božić dok me nisu počeli piliti: pik dama, pik do desetke, pik porez jer nemam što odbaciti i nadrez herc. Karo sam propustio do kralja i došao je još jedan porez pika i nadrez Westa. Karo uzimam asem an stolu i igram herc kojeg East uzima sa Asem i igra zadnji pik na koji bacam tref a West reže zadnjim adutem i igra tref. Sad me hvata lagano jeza: gdje je kralj tref? Ako East ima tref kralja tada vjerojatno radi 3NT. Računica mi ne valja jer onda West nema dovoljno da javi kontru, tref kralj mora biti kod njega. Međutim odlučio sam igrati na karone 3-3. As tref i dva puta ne za -500.

WestNorthEastSouth
-1X1
XPassPassPass


1x
Q
J x x x
4 2
A x x
A Q x x
 
Q 9
Q 10 9 7
x x
K x x x x
  A K 10 x x
A 6
K J x x
J x
  x x
K J 8 5 3
Q x x x
x x
 


Image Hosted by ImageShack.us


Na sljedećem bordu su nas pustili u 3NT bez karo štopera. Njihov je napad stao iako sam ja još grogiran od pada u jedan herc u kontri napravio još jednu glupost gdje smo zaradili. Bord je zanimljiv za licitaciju: može li se naći sedam karo nakon što North otvori 2 pik kao pik i minor? Sigurno ne kao kod nas: pobrkao sam odgovore i mislio da partner licitira tref te sam zabio 3NT. Kad nas već ide bez štopera zašto ne probati. Partner je izvadio u četiri karo a ja ispravio u 4 pik. Pikovi su 3-3 i trinaest štihova je naše.

WestNorthEastSouth
-2Pass2NT
Pass3Pass3NT
Pass4Pass4
PassPassPass




4
Q
K Q x x x
x
J 9 x x x x x
-
>
  A x
A K J x x x
A K 10
x x


Normalno bi bilo da sa svojom kartusinom kažem 5 karo na 3 karo. Što bi partner napravio stvarno ne znam. Kako licitirati ovaj bord? Za drugim stolom Frano i Ana su ih izbaražirali do 5 tref u kontri dva pua ne tako da smo uzeli još 5 IMP-a.



Post je objavljen 05.12.2006. u 09:00 sati.