Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

9. krug pakla zove se hrvatsko pravosuđe

Branimir Glavaš uspio je ono što je mnogima samo san… ujedinio je čitavu Hrvatsku. Od ljevice do desnice, svi su složni u jednome: hrvatsko pravosuđe je katastrofalno. Sad je samo razlika u tome što jedni smatraju da je pravosuđe katastrofalno postupilo što je Glavaša pritvorilo, dok drugi smatraju da je pravosuđe katastrofalno postupilo što Glavaš ili nije na vrijeme pritvorilo ili što ga je ponovo pustilo.

Da je kojim slučajem Ivo Sanader pošten političar, a ne samo demagog, iskoristio bi ovaj trenutak kada je povjerenje građana u pravosuđe na najnižem nivou za odlučnu reformu istog. Sada je trenutak da se raspusti DSV i donesu novi ustavni zakoni koji bi pomogli transformaciji ove banana republike u jednu modernu srednjoeuropsku zemlju.

Ali to se neće dogoditi, jer Sanader je za ministricu pravosuđa postavio svojeg poltrona Anu Lovrin čije je imenovanje čak i europska komisija prepoznala kao korak u nazad. Od ministrice koja otvara topless barove, čija je percepcija izrade zakona jednaka pogađanju s kumicama na placu oko cijene kile kupusa, koja ne razlikuje jedan joint od tone kokaina, ne možemo očekivati ništa dobrog.

Zadnji put kad je hrvatska bila ovako jedinstvena bilo je kada su se građani ove zemlje izjasnili za njezinu neovisnost. Tada je postojao Franjo Tuđman. Danas takvog čovjeka koji je toliko tvrdoglav i čvrst u svojem stavu jednostavno nema. Ivo Sanader savitljiviji je od kakve rumunjske gimnastičarke i definitivno nije osoba koja je u stanju provesti nešto tako ozbiljno kao što je reforma pravosudnog sustava od vrha do dna.

Još jedna prilika otišla je u nepovrat…

Post je objavljen 04.12.2006. u 18:53 sati.