Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/yoko

Marketing

Vi ste No. 1...

Ako se ne naučite sami brinuti za sebe i sami sebe usrećiti, nikad nećete biti zadovoljni u životu. Najgluplja stvar koju možete očekivati od partnera da vas usreći. Zbog toga uvijek sebe stavljajte na prvo mjesto. Ne žrtvujte svoju sreću. Budete li se pridržavali nekih pravila izbjeći ćete traćenje vremena na ljude koji vas deprimiraju i ne cijene dovoljno, a otvorit ćete mogućnost za povezivanje s nekim tko će znati izvući najbolje iz vas.

-Prvi put kada se zbog nje budete osjećali loše, nogirajte je. Zašto biste trošili vrijeme na nekoga tko će polako spuštati vaše samopouzdanje. Verbalno zlostavljanje jednako je fizičkom. Često znamo da bismo otišli iz veze samo ako jednom digne ruku na nas, a spremni smo trpjeti i najveće uvrede. Ružna riječ je teška i boli jednako kao šamar. Samo u slučaju ako biste trpjeli pljuske trpite i ružne riječi.

-Nikad ne pokušavajte biti ono što niste. Ako nije sretna s vama kakvi jeste, tada je očito da vam ona nije suđena. Trebate pronaći neku koja će iz vas izvući ono najbolje, a ne oblikovati vas prema svojim kriterijima. Uostalom, to funkcionira samo kratkoročno.

-Ako krši obećanja, nije vas vrijedna. Očito je da mu niste dovoljno važni, da bi se potrudila održati riječ.

-Ako vam ne odgovori na poziv ili poruku dva sata, a vi već mislite (iako nemate razloga) da vas je ostavila, upozorenje je da odnos ne štima.

-Ako je sitnice mogu privremeno otjerati ili dovesti u situaciju da prijeti prekidom, pustite je neka ode. U svakoj vezi postoje neslaganja i problemi, ukoliko nije spremna razgovarati o njima kako bi ojačala vašu vezu znači da ni ne zna što je veza. Ako misli da se u svemu morate slagati s njom, pošaljite je u osnovnu školu, neka si tamo traži sebi ravne.

-Ako vas hvali (jer imate veće obrazovanje, novac i sl.), a govori ružno o svojoj obitelji, prijateljima, mvrijeme je da odete...

Iako se čine simpatičnima ova pravila nisu nimalo neozbiljna. Budete li održavali vezu u kojoj se ona krše postepeno ćete završiti bez imalo samopouzdanja, frustrirani, bez prijatelja i obiteljske podrške. Odluku o prekidu bit će teško donijeti, vjerojatno će i boljeti, ali ne toliko koliko boli takva veza.

Možda vam se ne čini tako, ali svi mi možemo i pronaći ćemo nekoga tko će znati iz nas izvući ono najbolje, a ne omalovažavati i uništavati i ono što imamo.

-Josip-

Post je objavljen 04.12.2006. u 17:07 sati.