Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

PROMOCIJA: Sanja Lovrenčić - 'U potrazi za Ivanom' (Autorska kuća, 2006.)



U srijedu, 6. prosinca, u 19 sati, u prostorima Gradske knjižnice u Zagrebu, Starčevićev trg 6, Autorska kuća predstavlja knjigu Sanje Lovrenčić 'U potrazi za Ivanom'.

Iz pogovora knjizi:

"Sanja Lovrenčić je, poput mnogih, odmalena čitala Ivanine tekstove. Otada je gotovo čitav život razmišljala o Ivani (Brlić Mažuranić, op.K.moljac), stalno joj se iznova vraćajući. Istraživala je godinama, pokušavajući razumjeti umjetnicu u čijem je životu pisanje u bilo kojem obliku vrlo rano zauzelo trajno mjesto. Nakon pročitanih stranica i stranica dnevničkih zapisa, bilježaka i pisama, putovanja na mjesta na kojima je Ivana bila i koja su joj bila važna, razgovora sa svakim tko je želio i mogao pomoći u sastavljanju mozaika, nastao je izuzetno provokativan, a istovremeno stilski dorađen biografski roman čitak na mnogim razinama. Priča o umjetnici u njemu se isprepliće s pričom o ženi, o normama, uzusima i očekivanjima društva u vrijeme njezina života.
U knjizi strukturiranoj poput glazbenog komada, gotovo kotrapunkta, isprepliću se zapisi i pravi život, sadašnjost i prošlost, današnja perspektiva i živa povijest, što na osobit način dinamizira potragu za likom Ivane Brlić Mažuranić."
Anita Peti Stantić

Neobičan biografski roman, napisan na temelju ospežnih arhivskih istraživanja te uz potporu Ministarstva kulture, prvi put iznosi u javnost niz dosad nepoznatih podatka o znamenitoj književnici.

U predstavljanju knjige sudjeluju Anita Peti Stantić, urednica, Ana Đokić Pongrašić, umjetnička vodteljica Autorske kuće, Jelena Miholjević, dramska umjetnica i Sanja Lovrenčić, autorica.

U glazbenom dijelu programa: Adrian Pelc (violončelo) uz klavirsku pratnju Veljka Glodića




Post je objavljen 05.12.2006. u 16:58 sati.