Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

My Two Wings

Toshiki Yui vrlo polako ostavlja trag u manga produkciji. Iako najpoznatiji po hentai CG ilustracijama (Yui Shop), upavši prvo u časopis Young Jump (Kirara) a kasnije i u Ultra Jump (Kagome, Kagome) polako se oslobađa etikete autora mangi za odrasle. My Two Wings je prilično dobar omjer svega što je do sada Toshiki crtao pa tako imamo interesantnu priču i zanimljive likove postavljene u domenu obično rezerviranu za hentai. My Two Wings je komedija o seksualnim problemima. Ima tu vrlo slobodnih školskih ljubavi, ulazaka u shoujo-ai teme ali ono što je glavna tema jesu problemi savršene cure, visoke, impozantnih majčinskih atributa, cure kojoj ništa ne nedostaje. Osim što ima jednu stvar viška. Dodatnu mušku opremu. Yup, ona je hermafrodit.

Hiromi je obična srednjoškolka, prosječnog izgleda i inteligencije, živi s mamom u velikoj, udobnoj kući a to je i bio razlog zašto su pozvali bratića Makoa da živi s njima. Ubrzo se pokazalo da je jedino Hiromi očekivala bratića, sjećajući se zajedničkih igara dok su bili klinci. Ipak, Mako je sestrična za sve ostale, jedino Hiromi zna njenu tajnu i pomoći će joj čuvati je. Njih dvije postat će i bolje prijateljice nego što su mislile. Mako kreće u školu zajedno s Hiromi i zbog svoje vanjštine postaje meta za mnoge dečke, ali i poneku curu. Stvari se kompliciraju nakon što Mako pristane na ‘sudar’ s najpoželjnijim školskim bishijem. Sve ukazuje na to da će ‘ona’ i on završiti u love hotelu a kako će to izgledati možete samo zamisliti.

Toshiki Yui začudo vrlo vješto balansira između romantične drame i komedije pomoću erotike. Iako su sve seksualne teme kojih se dotiče prilično provokativne, Toshiki uspjeva zadržati pristojan pripovjedački stil. Crteži jasno pokazuju što likovi u određenoj situaciji rade, ali sve je urađeno s velikom mjerom ukusa tako da možemo reći da autor o seksu priča na otvoren, senzualan način, tako poučan i informativan da bi ga bez većih trauma mogli preporučiti čitateljima i mlađima od 16 godina.

Glavni likovi su dragi i simpatični u svoj nevinosti i naivnosti i, koliko god se smijali neiskusnoj Mako koja ljepljivom trakom drži svoje muške dijelove u ženskima, a Hiromi brine može li Mako na taj način zatrudnjeti, koliko god se valjali po podu kad vidite na koji će način Hiromi osloboditi Mako muške seksualne tenzije i pri tom sama nasjesti svojoj zatomljenoj strasti; toliko ćete se morati i zamisliti nad brojem seksualnih frustracija koje su moguće i stvarne jednako kao i u realnom životu.

Crtež Toshiki Yuija je kvalitetan i precizan, bilo da se radi o statičnim ili likovima u pokretu, uvijek postoji širok raspon i anatomski korektne kinetike i već klasičnih izraza lica. Pozadine se dobro uklapaju mekšim iscrtavanjima, reducirajući kompjuterska sjenčanja i upotrebu rastera.

Spomenimo i još to da manga My Two Wings broji 5 tankoubona (svezaka). Trenutačno nije licencirana pa možete uživati u solidnom scanlationu 21 chaptera u 3 do sada prevedena tankoubouna.

(yoshi (.) fanzine (at) gmail (.) com)

Post je objavljen 04.12.2006. u 10:04 sati.