Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

Tel Aviv subotom

Jucerasnji topli suncani sabat (subota) izvukao nas je u Tel Aviv. Osim lijepa vremena tamo su proveli kraj tjedna Lital i Bartul, kojih iz njihovih razloga nema na fotografijama! Nasli smo se na trgu Dizengof i uzivali u tisini narusenoj jedino sumovima vodoskoka.



Prosetali smo starim telavivskim ulicama u kojim se na veliko obnavljaju stare gradjevine i zaustavili se na obali izmedju hotela "Dan" i "Yamit" i izmedju ulica Hajarkon i Herbert Samuel (poznatije kao Hatajelet – Setnica) u parku "London" uredjenom 2003. godine u sjecanje useljenicima pridoslim u Erec Isarel brodovim izmedju 1933. i 1948. godine.



Nastavili smo nasu hodacku turu prema kazalistu "Habima", ali na usponu ulice Dizengof snage su popustile. Radnim danom jedna od najprometnijih ulica Tel Aviva bila je prazna i pruzila rijetku priliku za odmor.



Nakon predaha dosli smo na cilj: "Paviljon suvremene umjetnosti Helena Rubinstein" i odradili izlozbu Zoye Cherkassky. O dojmovima ne bih, a evo dva primjera za prosudbu:





Tada su nas lijepo zamolili da spremimo kameru, jer da je snimanje zabranjeno. Steta, neizmjerna steta, jer na drugom katu vidjesmo prekrasna stakla iz ostavstine Galle Emilea, nesto poput vaze koja se cuva u saintpeterburskom Hermitage Museumu!





Post je objavljen 03.12.2006. u 18:18 sati.